Skip to navigation Skip to main content

Trentino: meer dan alleen skiën

Het is meer en meer een trend aan het worden om tijdens de winter(sport)vakantie niet meer alleen maar te skiën of te snowboarden. Naast andere winterse activiteiten als sneeuwschoenwandelen of langlaufen staan ook veel vakanties in het teken van wellness, culinair genieten of cultuur. Een dagje iets anders dan skiën is eigenlijk erg leuk en bovendien goed voor de spieren. Wij zetten een aantal ideeën in Trentino voor je op een rijtje.

MUSE in Trento

MUSE is het nieuwe wetenschapsmuseum in Trento. MUSE is een zintuiglijke reis door de wetenschap en natuur met als doel om het concept ‘museum’ anders in te steken. Dit gebeurt door middel van een nieuwe manier van kennis op doen: door te experimenten, spelen, fun, collectieve reflectie, creativiteit en zintuiglijke ervaringen. De bezoeker start bovenin, zoals op een berg en daalt af naar de kelder. Ondertussen leert men alles over de veranderingen die hebben plaatsgevonden in de alpine ecosystemen, van de gletsjers tot aan de vallei. Schermen, exposities, labs en 3D printers zijn er op gericht om te inspireren en actieve interactie met de bezoeker te zoeken. Leuk voor jong en oud!

MART Rovereto

Het MART, oftewel het ‘Museo d’Arte e Contemporanea di Trento e Rovereto’ is in Rovereto te vinden, 25 kilometer ten zuiden van Trento. Van 5 oktober 2013 tot en met 12 januari 2014 is de tentoonstelling te zien van Antonello da Messina. Deze grote tentoonstelling is gewijd aan de grootste schilder van de Renaissance van Sicilië. Da Messina wordt geprezen voor de manier waarop zijn portretten de ziel van het onderwerp lijken door te dringen. Tot 2 februari 2014 is er in het MART ook een andere bijzondere tentoonstelling te zien: The Magnificent Obsession.

Wellness

Wat is er nu lekkerder voor je spieren dan een (mid)dag heerlijk bijkomen in de wellness? Tot op het bot opwarmen in de sauna, lekker bubbelen in de jaccuzzi of een ontspannen massage? Trentino telt een flink aantal grote en kleinere wellnesscentra en vele wellnesshotels. Onder de naam Vita Nova vind je de beste wellnesshotels van Trentino. Maar Trentino kent ook een echte wellnessbestemming: Terme di Comano. Na een aantal uren wellness kun je er weer helemaal tegenaan de volgende dag op de piste.

Wijn proeven

Dat Italianen geweldige wijnen produceren in geen nieuws. Van de oevers aan het Gardameer tot de terassen van Valled di Cembra groeien enorm veel druiven. Het klimaat zorgt voor een bijzondere kwaliteit, waar prachtige wijnen uit worden geproduceerd. In Trentino zijn diverse ‘cantina’s’ waar je terecht kunt voor een wijnproeverij. Geniet van de plaatselijke toppers als de Marzemino of Teroldego.

Stedenbezoek

Wil je je wintersport combineren met een stedentrip, dat kan ook. De hoofdstad Trentino is een bezoek meer dan waard. In deze middelgrote stad vind je meerdere bezienswaardigheden, gezellige bars, fijne restaurants en mooie winkels. Ook de prachtige stad Verona is binnen een uur te bereiken. Wil je even helemaal in een andere sfeer komen, breng dan een bezoek aan Riva del Garda. Eén van de mooiste plaatsen aan het Gardameer en maak een wandeling langs de mooie boulevard met palmen.

Klik hier voor meer informatie over Trentino >>

Miranda Winter

Over Miranda

Eigenlijk is Miranda in het verkeerde land geboren. Wintersport is niet alleen een passie voor haar, je kunt het gerust een verslaving noemen. Ze reist regelmatig af naar de Alpen en praat ons vervolgens bij via haar blogs.