Skip to navigation Skip to main content
51795 - Skigebiedreview Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn (3)

Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn is één van de grootste skigebieden van Oostenrijk en al jarenlang enorm populair. Dat is niet zo vreemd wanneer je bedenkt dat het skigebied 270 km aan pistes, 70 skiliften en 60 bergrestaurants telt. Het Skicircus, oftewel 'Home of lässig', staat bekend als een relaxed en modern gebied dat niets te wensen overlaat. Maar ja, dat laten wij ons natuurlijk niet zo maar vertellen, dat moeten we zelf ervaren. En dus reisden we af naar het Skicircus om het eens goed onder de loep te nemen. In deze skigebiedreview geven we je een indruk van het Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn, vertellen we je meer over de verschillende dorpen en laten we zien wat je er allemaal kan doen.

Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn: groot en modern

Met 270 km aan afdalingen hoeft geen enkele wintersporter zich te vervelen in Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn. Met vooral rode en blauwe pistes voelt de gemiddelde skiër en snowboarder zich hier thuis en je kunt er mooie tochten maken. De grootste uitdaging is 'The Challenge'. Tijdens deze enorme tocht door het hele skigebied leg je maar liefst 65 km af, neem je 32 skiliften en overbrug je 12.400 hoogtemeters. Zelfs voor de doorgewinterde skiër of boarder is dit een pittige klus. Het betekent weinig pauze nemen, snel lunchen en flink doorskiën. Maar ja, dan heb je wel de langste skitocht van de Alpen afgelegd. Het skicircus is niet alleen groot, maar ook erg modern. Jaarlijks wordt er flink geïnvesteerd in nieuwe liften, maar ook in besneeuwing en restaurants. Zo is dit jaar de hypermoderne 12er KOGEL gondellift in Hinterglemm in gebruik genomen en heeft het hele skigebied een nieuw pistebewegwijzeringssyteem gekregen, waardoor je je weg door het gebied een stuk makkelijker kunt vinden.

Elk dorp heeft een eigen karakter

Zoals de naam Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn al doet vermoeden liggen er vier dorpen in het skigebied, met elk een heel eigen karakter. Het grootste en meest levendige dorp is Saalbach. In het gezellige autoluwe centrum vind je leuke winkels, fijne restaurants en natuurlijk een enorm aanbod aan après-ski mogelijkheden. Van knusse wijnbars tot après-ski tenten waar dagelijks het dak eraf gaat. Ook in Hinterglemm, dat iets verderop in hetzelfde dal ligt, is voldoende gezelligheid te vinden na het skiën. Dit dorp is trouwens enorm geliefd bij Nederlanders. In Leogang liggen diverse accommodaties direct aan de piste en het aanbod activiteiten naast het skiën is hier groot. Zo kun je er 's avonds toerskiën, maar ook heerlijk wandelen en langlaufen. In het kleine dorpje Fieberbrunn geniet je van Tiroolse gezelligheid. Niet alleen families voelen zich hier thuis, maar ook freeriders kunnen hun hart ophalen op de flanken van de Wildseeloder. Deze berg is ook jaarlijks het decor van de Freeride World Tour, een wedstrijd waar de beste off-piste pro's met elkaar de strijd aangaan.

51795 -  (9)
Saalbach is het grootste en meest levendige dorp

Afwisseling op de piste

Naast 'gewone' pistes vind je in het Skicircus ook diverse andere uitdagingen. Zo zijn er twee funslopes, eentje op de Zwölferkogel en eentje bij de U-Bahn in Hinterglemm. Zowel groot als klein kunnen hier een traject afleggen over bulten, door kuipbochten en door tunnels. Ook kun je je snelheid laten meten op de 'speedpistes' die je vindt bij de A9 Unterschwarzachbahn in Hinterglemm, bij de L5 Asitzgipfelbahn 8er in Leogang en bij de F7 Gatterllift in Fieberbrunn. En wil jij wel eens zien hoe je door een slalom gaat, neem dan een van de Skimovie-pistes; hier leg je een slalom af en wordt je tijd gemeten. Later kun je dit online terugkijken. De Skimovie-pistes liggen bij de A9 Unterschwarzachbahn in Hinterglemm en de L8 Almbahn 4er in Leogang. Voor freestylers zijn er diverse funparks en deze zijn niet alleen voor gevorderden. Zo is er het Familypark bij de U-bahn in Hinterglemm, het Learn-to-Ride Park bij de Bernkogel in Saalbach en het Easy-Park in Fieberbrunn bij het middenstation van de Streuböden. De ervaren freestylers en pro's zijn op hun plek in het NITRO Snowpark bij de L6 Muldenbahn 8er in Leogang.

51795 -  (10)
Heerlijk genieten bij één van de 60 bergrestaurants

Ook naast het skiën en snowboarden is er genoeg te doen

Ben je een vroege vogel, dan kun je al om 08.00 uur in diverse liften stappen en je bochten draaien op de verse pistes. De volgende liften openen dagelijks extra vroeg: L1+L2 Asitzbahn, L3+L4 Steinbergbahn, A9 Unterschwarzachbahn, B1+B2 12er KOGEL Bahn, B3 12er Express, C1 Hochalmbahn, C3 Hochalm 6er, D1 Reiterkogelbahn, D2 Hasenauer 8er, F1 Streubödenbahn en H1+H2 Kohlmaisbahn. Ga je liever ’s avonds wat langer door, dan kun je avondskiën bij de Unterschwarzach lift in Hinterglemm en de Schanteilift in Leogang. Vanaf de Reiterkogel loopt een ruim 3 km lange rodelbaan terug naar het dal. Deze rodelbaan is ’s avonds, van maandag t/m zaterdag, verlicht. In Fieberbrunn kun je het hele jaar door rodelen op de Timoks Alpine Coaster en zelfs wandelen met lama’s! Schaatsen kan op het natuurijs van de Ritzensee bij Saalfelden. Voor wandelliefhebbers is het Talschluss een aanrader. Naast de Golden Gate Bridge van de Alpen ligt hier ook de Baumzipfelweg, een wandelpad tussen de bomen, dat enorm leuk en leerzaam is voor de hele familie.

Het Skicircus voor families

Voor families zijn de faciliteiten uitstekend in Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn. Zo zijn er veel kindvriendelijke accommodaties en zijn de mogelijkheden om te leren skiën ideaal. In elk dorp is er direct in het dal een oefenweide voor beginners en in de diverse kinderlanden leren de kleintjes op een leuke manier de eerste bochten op de ski's. En kunnen de kids al redelijk skiën, dan zijn er veel brede blauwe afdalingen waar je met de hele familie kunt afdalen.

51795 -  (11)
Moderne liften en fijne pistes voor families

Conclusie: alles klopt hier

We waren natuurlijk niet voor het eerst in Skicircus en ook na het maken van deze skigebiedreview weten we het zeker: alles klopt gewoon in dit skigebied. Het is een skigebied dat eigenlijk niets te wensen overlaat, er is aan alles gedacht en is echt vooruitstrevend in de ontwikkeling op alle fronten. Wij komen hier erg graag en vast nog heel vaak!

Miranda Winter

Over Miranda

Eigenlijk is Miranda in het verkeerde land geboren. Wintersport is niet alleen een passie voor haar, je kunt het gerust een verslaving noemen. Ze reist regelmatig af naar de Alpen en praat ons vervolgens bij via haar blogs.