Skip to navigation Skip to main content

DAKA 3D Foot Scan voor de perfect passende skischoen

51736 - DAKA 3D Foot Scan voor de perfect passende skischoen (3)
© DAKA

Altijd maar last van zere voeten in je skischoenen? Met de DAKA 3D Foot Scan behoort dit tot de verleden tijd. Dit apparaat helpt bij het aanmeten van de perfecte skischoenen. De DAKA 3D Foot Scan is te vinden in verschillende vestigingen en in dit weblog lees je er alles over.

Zere voeten in skischoenen

Er is niets zo vervelend als skischoenen die niet lekker zitten. Hierdoor heb je voortdurend te maken met pijnlijke voeten, tintelende tenen of zere schenen. Het kan je plezier in het skiën behoorlijk verpesten. Gelukkig is er voor iedere voet een passende skischoen en hoef je op de piste echt geen pijn te lijden. Voor het aanmeten en kopen van jouw ideale skischoen dien je alleen wel wat tijd uit te trekken.

DAKA 3D Foot Scan

Op de wintersportafdeling van DAKA gaan ze met behulp van hoogstaande technologieën samen met jou op zoek naar de perfect passende skischoen. Eén van de hulpmiddelen die ze hiervoor gebruiken, is de DAKA 3D Vacuum voetscan. Hierbij plaats je je voet in het Fischer Vacuum Station, wordt er een scan gemaakt, waarna er een 3D-model ontstaat. Vanuit dit 3D model kan er een analyse worden gemaakt en een advies worden gegeven voor de juiste skischoen voor jou. Hierna worden er skischoenen van diverse merken gepast, waarbij ook rekening wordt gehouden met de monopoint maat, leest en flex. Mochten er dan nog pijnpunten aanwezig zijn, dan worden deze verminderd dankzij bootfitting.

In 5 stappen naar de perfect passende skischoen

De DAKA 3D voetscan meet de volledige voet op diverse punten. Zo wordt er niet alleen rekening gehouden met de lengte en breedte, maar ook met de drukpunten rondom de voet. Het proces voor het vinden van de perfect passende skischoen telt vijf stappen:

1.     Je trekt speciale Fischer skisokken aan

2.     Je neemt plaats op de scanner

3.     Je voet wordt gescand en geanalyseerd

4.     Er wordt een virtuele match gemaakt

5.     Samen met de bootfitter kies en pas je de skischoenen

De perfecte skischoen vinden kost tijd

Hoewel het maken van de scan slechts 30 seconden tijd kost, dien je voor het kopen van de perfect passende skischoen de nodige tijd uit te trekken. Na de analyse is het belangrijk dat je meerdere modellen van diverse merken past. Draag het paar dat je het fijnst vindt gerust ook een wat langere tijd en neem een aantal keer de skihouding aan. Het is daarom aan te raden om niet op koopavond of in het weekend te gaan, maar op een rustige ochtend doordeweeks.

De DAKA 3D Foot Scan is te vinden in:

  • Amersfoort
  • Apeldoorn
  • Alkmaar
  • Groningen
  • Harderwijk
  • Rotterdam Noord
  • Utrecht
  • Zwolle

Klik hier voor meer informatie over de DAKA 3D Foot Scan >

51736 -  (3)
(Foto: © DAKA)
(Foto: © DAKA)
Wintersportwinkel DAKA skischoenen
Thijs Winter

Over Thijs

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.