Skip to navigation Skip to main content
51640 - 10 dingen die je echt moet doen in de Zillertal Arena (3)
© Zillertal Arena, Johannes Sautner

Wanneer je op wintersport naar de Zillertal Arena gaat, kun je genieten van 143 kilometer aan pistes. Tijdens je wintersport zul je je geen moment vervelen! Naast skiën kun je er ook leuke andere activiteiten doen en worden er tal van evenementen georganiseerd. Uiteraard wil je tijdens je wintersport in de Zillertal Arena de hoogtepunten niet missen. In dit blog zet ik er 10 voor je op een rijtje.

#1. Dalafdaling met het meeste hoogteverschil

Als je op wintersport naar de Zillertal Arena gaat, moet je de dalafdaling met het grootste hoogteverschil van Oostenrijk skiën. Al is deze afdaling enkel voor de gevorderde wintersporter weggelegd. De dalafdaling naar Zell am Ziller begint op een hoogte van 2500 meter. Hiervandaan ga je via rode piste nummer 22 naar rode piste nummer 19. Vervolgens pak je rode piste nummer 11 en daarna zwarte piste nummer 10 om in het dal te komen. Tijdens deze afdaling leg je bijna 2000 hoogtemeters en 10 kilometer af. Kortom een mooie uitdaging! Helaas is de dalafdaling naar Zell am Ziller op dit moment nog gesloten.

#2. Good Morning Skiing

Vind je het geen probleem om vroeg op te staan? Dan is Good Morning Skiing iets voor jou! In maart gaan namelijk enkele skiliften al om 06.55 uur open. Hierdoor heb je de mogelijkheid om als eerste op de piste te staan, de zon te zien opkomen en je eerste sporen te maken op de strak geprepareerde hellingen. Na een paar heerlijke afdalingen kun je ook nog eens genieten van een lekker ontbijt in één van de berghutten.

51640 -  (18)
(Foto: © Zillertal Arena, Johannes Sautner)
(Foto: © Zillertal Arena, Johannes Sautner)

#3. Photopoints

Tijdens de wintersport sta je vast om de haverklap met je mobiel in je handen om dat ene moment vast te leggen. Deze kun je bij de photopoints in je jaszak houden. Wanneer jullie hier poseren, wordt de foto automatisch op je skipas opgeslagen. Een mooie herinnering voor na de wintersport. Daarnaast zullen veel kinderoogjes gaan glimmen als ze FUNty de olifant zien. Je vindt de photopoints bij de Arena Stadl in Zell, het Arena Center in Gerlos, Bergstation Dorfbahn in Königsleiten en de Plattenkogel-X-Press II in Hochkrimml.

#4. Rodelen

Zin in wat afwisseling na het skiën? Stap met de hele familie op de slee en maak een afdaling op één van de rodelbanen in het skigebied. Ook in de avonduren kun je rodelen. Zo is de langste rodelbaan (7 kilometer!) van het Zillertal tot 01.00 uur verlicht. Je vindt deze baan in Gerlosstein.

51640 -  (19)
(Foto: © Zillertal Arena)
(Foto: © Zillertal Arena)

#5. Eten in de Umbrella Bar

Deze winter is de nieuwe Umbrella Bar geopend. Een zelfbedieningsrestaurant waar je heerlijke klassiekers als Wiener Schnitzel en Tiroler Gröstl kunt bestellen. Daarnaast beschikt dit restaurant ook nog over een eigen pizzeria, waardoor je ook van heerlijke pizza's kunt genieten. Echter is dit niet wat deze bar zo bijzonder maakt. De echte reden waarom je dit restaurant niet over mag slaan, zijn de zitplekken. Tijdens het eten zit je namelijk op de eenpersoons stoeltjes van de oude Ramsberglift. Hoe leuk is dat?

51640 -  (20)
(Foto: © Zillertal Arena)
(Foto: © Zillertal Arena)

#6. Lederhosen Wedel Woche

In je Lederhosen of Dirndl de berg af? Dit is van 13 tot 19 april de normaalste zaak van de wereld tijdens de Lederhosen Wedel Woche. Tijdens deze week worden er verschillende leuke feestjes georganiseerd. Daarnaast kun je op 18 april voor slechts € 20,- de piste op als je in je Lederhosen of Dirndl verschijnt. Verder is er op deze dag ook de Lederhosen Wedel Party. Vanwege dit evenement zal vanaf 15.00 uur Die Jungen Zillertaler op het podium van de Krocha Alm verschijnen. Tot slot kun je vanaf 21.00 uur genieten van Matty Valentino!

51640 -  (21)
(Foto: © Zillertal Arena)
(Foto: © Zillertal Arena)

#7. Skishow

Eén keer per week haalt het team van Michi’s Skischool alles uit de kast om de gasten in de Zillertal Arena een geweldige avond te bezorgen. Tijdens deze show kun je gave lichteffecten, muziek en een afwisselende show verwachten. Zo zullen de ski- en snowboardleraren onder andere met brandende fakkels van de piste komen. Daarnaast zullen er ook gave sprongen worden gemaakt. De avond eindigt met een vuurwerkspektakel.

#8. Moonlight Skiing

In de Zillertal Arena kun je op 10 februari, 9 maart en 8 april meedoen met Moonlight Skiing en Dinner. Tijdens deze avond geniet je vanaf de berg van de zonsondergang. Daarnaast is er livemuziek en krijg je een traditioneel diner voorgeschoteld. Na een gezellige avond op de berg zullen jullie met z'n allen onder het heldere maanlicht afdalen naar het dorp. Hier wordt de avond afgesloten.

51640 -  (22)
(Foto: © Zillertal Arena, Johannes Sautner)
(Foto: © Zillertal Arena, Johannes Sautner)

#9. Arena Coaster

Vlakbij het dalstation van de Rosenalmbahn 1 vind je de 1450 meter lange Arena Coaster. Een rit in deze rodelbaan staat garant voor plezier, actie en snelheid. Tijdens de rit kun je rekenen op steile bochten, heuvels en jumps. Daarnaast zorgen de twee draaitollen voor net dat beetje extra adrenaline.

#10. Snowparks

Gaat jouw hart sneller kloppen van wat actie? Dan zijn de snowparks in de Zillertal Arena echt wat voor jou! Wat dacht je van nieuwe moves uitproberen op de Bagjump Landing Airbag van Prinoth in Kreuzwiese? Dit luchtkussen van 31 bij 17 meter staat achter de springschans, zodat skiërs en snowboarders met superzachte demping hun sprongen kunnen landen. Daarnaast kunnen springers door het speciale materiaal bij de landing net als op de sneeuw doorglijden om aan het einde tot stilstand te komen. Verder kun je ook een rail pakken in Gerlos en vind je een kindvriendelijker snowpark in Hochkrimml. Kortom, voor iedereen is er genoeg te beleven!

Meer tips in de Zillertal Arena >

51640 -  (23)
(Foto: © Zillertal Arena)
(Foto: © Zillertal Arena)
1222 - Winter - Wendy

Over Wendy

Als klein meisje van 5 had Wendy niet kunnen denken hoe groot haar passie voor wintersport zou worden. Zodra de eerste sneeuw valt, slaat het wintersportvirus bij haar toe en telt ze af tot haar volgende wintersportvakantie.