Skip to navigation Skip to main content
51610 - Ontdek de grootste fun mountain van Oostenrijk in Turracher Höhe (3)
© Turracher Höhe, Sam Strauss

Op de grens van de Oostenrijkse deelstaten Steiermark en Karinthië, ligt het nog redelijk onbekende Turracher Höhe. Het skigebied is met 42 km aan pistes niet groot, toch is er aan hoogtepunten geen gebrek. Eén van die hoogtepunten is de grootste fun mountain van Oostenrijk. Funslopes, een snowpark en een speciale kinderpiste, je vindt het er allemaal. In dit weblog vertellen we je alles over de fun mountain van Turracher Höhe.

De grootste fun mountain van Oostenrijk

Op de flanken van de 2205 meter hoge Kornock ligt de grootste fun mountain van Oostenrijk. Op deze berg vinden wintersporters van alle leeftijden allerlei leuke en uitdagende activiteiten op ski's. Wat je hier kunt verwachten?

  • In het snowpark kunnen skiërs en snowboarders zich uitleven. Het park start op 2030 meter hoogte en is 1,5 km lang. Er zijn drie lines om van af te dalen (beginner, medium en gevorderd).
  • Speciaal voor families is er de Family Line. Hier kan de hele familie een poging tot freestylen wagen. De Family Line is te vinden in het snowpark en is dus eigenlijk de 4e line. Je vindt er schansen en obstakels voor de hele familie.
  • Eén van de hoogtepunten op de fun mountain is de XXL Funslope. Met een lengte van 1500 meter is dit de langste funslope ter wereld. Onderweg ski je langs leuke beelden, obstakels en spannende bochten.
  • Toe aan een beetje adrenaline en snelheid? Daal dan af van de Funcross.
  • Kleine kinderen zijn in Turracher Höhe aan het juiste adres. Een goed voorbeeld daarvan is de Kidsslope. Je vindt de kinderpiste bij de Übungswiesenlift. Nocky, de mascotte van het skigebied, begeleidt de kinderen tijdens hun afdaling.
51610 -  (6)
(Foto: © Turracher Höhe, Sam Strauss)
(Foto: © Turracher Höhe, Sam Strauss)

Perfect voor gezinnen met kinderen

Turracher Höhe is een perfecte wintersportbestemming voor gezinnen met kinderen. De allerkleinsten kunnen in alle rust oefenen op hun eerste bochtjes, terwijl de grotere en meer ervaren kinderen de rest van de pistes verkennen. Verveling komt hier niet voor en dat komt zeker door de aanwezigheid van de fun mountain. Wedden dat de kinderen alleen maar willen afdalen van de funslopes? Uiteraard is er nog veel meer te doen dan alleen skiën of snowboarden. Wat dacht je van een ritje in de Nocky Flitzer, een wandeling over het bevroren meer of een rodelavond?

Meer hoogtepunten in Turracher Höhe

Natuurlijk is de fun mountain niet het enige hoogtepunt in Turracher Höhe. Het skigebied beschikt over nog een aantal bijzonderheden. We zetten ze hieronder voor je op een rijtje.

  • De pistebutler. Tijdens het skiën kun je de pistebutler tegenkomen. Hij of zij deelt (gratis) prosecco, zakdoekjes, zonnebrand en snoepjes uit. Heb je vragen over het skigebied of de omgeving? Ook daarvoor ben je aan het juiste adres bij de pistebutler. Lees meer over de pistebutler >
  • Sneeuwscooter rijden. Zoek je een bijzondere activiteit? Ga sneeuwscooter rijden. In Turracher Höhe huur je al voor € 180,- een sneeuwscooter voor 2 uur. Samen met een gids trek je het prachtige landschap in. Hoe dat is lees je hier >
  • De Seerunde. Wil je een leuke skitocht skiën in Turracher Höhe? Kies dan voor de Seerunde. Deze prachtige route neemt je niet alleen mee langs alle mooie plekjes in het skigebied, maar ook over de Turracher See. Hoe je dit meer op de ski's oversteekt? Simpel, met de Seetaxi. Deze speciale trekker heeft een speciale constructie waar je je aan vast kunt houden. Zo word je over het meer getrokken, naar de volgende skilift.

Wintersport in Turracher Höhe

Turracher Höhe is een prachtig skigebied, gelegen op iets meer dan 1000 km rijden vanaf Utrecht. De ruim 42 km aan pistes reiken tot een maximale hoogte van 2205 meter en bevinden zich in het grootste Zirbenwald van Europa (dennenbos). Overal snuif je de heerlijke geur op en uiteraard mag een glaasje echte Zirbenschnaps niet ontbreken tijdens je wintersport. De pistes in Turracher Höhe zijn heerlijk breed en echt moeilijk wordt het hier niet. Dat maakt deze wintersportbestemming geschikt voor alle niveaus. Trek gekregen? Stap binnen in één van de gezellige berghutten. Je kunt hier terecht voor allerlei traditionele- en streekgerechten.

51610 -  (7)
(Foto: © Turracher Höhe, Sam Strauss)
(Foto: © Turracher Höhe, Sam Strauss)


Florien Winter

Over Florien

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.