Skip to navigation Skip to main content
51587 - Familievriendelijk Zillertal: tips voor een wintersport met kids! (3)
© Zillertal Tourismus / Tom Klocker

Wanneer de glinsterende sneeuw valt en de temperaturen dalen, weten veel families dat de jaarlijkse wintersport er weer aan zit te komen. Samen genieten van een onbezorgde tijd, te midden van een ongerept landschap. Dat klinkt als een droom! En dat dromen geen bedrog zijn, wordt duidelijk in het Zillertal in Tirol!

Snow & Fun voor groot en klein in het Zillertal

Wanneer de kinderogen stralen, zijn ook de ouders blij. Ook in het Zillertal is men hiervan op de hoogte. Zo zorgen gemotiveerde skileraren voor plezier bij de allerkleinsten én het aanleren van de juiste skitechniek. In iedere regio van het dal, die is vernoemd naar de rivier de Ziller, zijn meerdere skischolen die speciale lessen voor kinderen aanbieden. Ook het skischool-aanbod voor volwassenen is groot, zowel voor beginners, herintreders als gevorderden.

51587 -  (12)
(Foto: © Zillertal Tourismus / Tom Klocker)
(Foto: © Zillertal Tourismus / Tom Klocker)

535 kilometer aan pisteplezier

In het Zillertal liggen 535 kilometer aan pistes te wachten, om samen met de familie ontdekt te worden. Voor beginners zijn er 167 kilometer aan blauwe afdalingen om in alle rust op te leren skiën. Wie al wat meer ervaring heeft op de ski’s, kan zich ook wagen aan de 276 kilometer aan rode pistes. Over prijzen en mogelijkheden van skipassen hoeft niet lang te worden nagedacht: de Zillertal Superskipass omvat de vier grote skigebieden Hochzillertal - Hochfügen - Spieljoch, Zillertal Arena, Mayrhofner Bergbahnen en de Ski- en Gletscherwelt Zillertal 3000. Vanzelfsprekend zijn er kortingen voor kinderen en tieners.

Skifaciliteiten voor kids in het Zillertal

Jonge wintersporters spelen een grote rol in de skigebieden van het Zillertal. Er zijn tal van mogelijkheden met onder andere funparks, snelheidspistes en kinderlanden. Voor avontuurlijke families is er in de Zillertal Arena de zoektocht naar de ‘Arena Champion’. SkiMovie afdalingen, snelheidspistes en photopoints zijn gecombineerd in één grote uitdaging. In Hochzillertal-Hochfügen is er de Zwergerl Club en een overdekte lopende band. De Mayrhofner Bergbahnen hebben de Fun Ride op de Ahorn uitgebreid met een Family Park met spectaculaire, familievriendelijke obstakels. Ook op de nieuwe kinderpiste van Tux-Finkenberg, onderdeel van Ski- en Gletscherwelt Zillertal 3000, kunnen ze zich uitleven. Onder begeleiding van gletsjervlo Luis gaan ze hier op ontdekkingstocht. De Hintertuxer Gletscher is overigens het enige skigebied van Oostenrijk waar het hele jaar geskied kan worden.

Hoe verschillend de skigebieden van het Zillertal ook zijn, ze hebben één ding gemeen: Tiroler gastvrijheid. Een pauze bij één van de 80 skihutten is altijd de moeite waard. Hier geniet je niet alleen van het uitzicht op de bergen van het Zillertal, met toppen van boven de 3000 meter, maar ook van lokale specialiteiten als Kaspressknödelsuppe, Tiroler Gröstl en Kaiserschmarrn.

51587 -  (13)
(Foto: © Zillertal Tourismus / Tom Klocker)
(Foto: © Zillertal Tourismus / Tom Klocker)

Plezier op bevroren én in warm water

Wanneer je even niet op de pistes staat, zal er van verveling ook niet snel sprake zijn. Een onmisbaar onderdeel van de wintersport is een afdaling op één van de 14 rodelbanen (7 verlicht), met een totale lengte van 46 kilometer. Of wat denk je van schaatsen? Op de negen ijsbanen in het dal kunnen veel ouders hun dappere Sven’s en Ireen’s niet bijhouden.

Ook een duik in het warme water is mogelijk. De Erlebnistherme Zillertal in Fügen beschikt onder andere over een golfslagbad, zoutbad, stroomversnelling en twee waterglijbanen. De ‘Black Hole’ is met een lengte van 133 meter de langste waterglijbaan van west-Oostenrijk. Ook in Mayrhofen is een heerlijk zwembad met waterval, stroomversnelling en glijbaan.

51587 -  (14)
Erlebnistherme Zillertal Fügen (Foto: © Ebenbichler)
Erlebnistherme Zillertal Fügen (Foto: © Ebenbichler)

Reis naar het Zillertal

Vliegtuig
Het Zillertal ligt in het westen van Oostenrijk en wordt omgeven door tal van ‘drieduizenders’. Lijnvluchten vanaf bestemmingen in heel Europa, zoals Amsterdam, Eindhoven of Antwerpen landen dagelijks op de omliggende luchthavens. De Four Seasons luchthavenshuttleservice rijdt van de luchthavens van Innsbruck (1 uur naar Zillertal), München (2 uur) en Salzburg (2 uur). De taxi brengt je rechtstreeks naar je accommodatie en haalt je daar ook weer op.

Trein
De trein is een stressvrij en verkeersvrij alternatief, en tevens goed voor het milieu. Vanuit bijvoorbeeld Amsterdam rijd je naar München en vervolgens naar Jenbach. Vanaf daar is het nog maar een klein stuk richting het Zillertal. Nog eenvoudiger is de ÖBB Nightjet.

Auto
Vanuit Düsseldorf rijd je via Neurenberg en München rechtstreeks naar Mayrhofen in het Zillertal. Als je besluit om met de auto te gaan, is de route ook eenvoudig. Vanuit het westen via Innsbruck of vanuit het oosten via Kufstein, leidt de A12 naar de afrit Zillertal en volg je gewoon de B169.

Meer informatie over familievriendelijk Zillertal: www.zillertal.at

51587 -  (15)
(Foto: © Zillertal Tourismus / Tom Klocker)
(Foto: © Zillertal Tourismus / Tom Klocker)



Thijs Winter

Over Thijs

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.