Skip to navigation Skip to main content

Winter vol evenementen in Trentino

In de Italiaanse regio Trentino is het niet alleen heerlijk skiën, er vinden deze winter ook veel leuke evenementen plaats. Dus klik je ski’s een keer uit en neem een kijkje bij de Winter Universade, de Wereldbeker snowboarden of maak het Alpine Rockfest mee in Andalo. We hebben een aantal evenementen voor je op een rijtje gezet.

Winter Universade 2013

Na de Olympische Spelen is de Winter Universade het grootste internationale multisport evenement ter wereld. Het wordt iedere 2 jaar georganiseerd en zal dit jaar van 11 t/m 21 december plaatsvinden in Trentino. 3000 studenten-atleten uit 50 verschillende landen zullen zich verzamelen om samen te sporten. In 5 verschillende valleien van Trentino vinden de onderdelen plaats: skiën, langlaufen, skischansspringen, Noorse combinatie, biathlon, snowboarden, freestyle skiën, lange baan schaatsen, short track, ijshockey, kunst – en synchroonschaatsen en curling. Klik hier voor meer informatie over de Universade in Trentino >>

Wereldbeker snowboarden

Sinds wij in Nederland een Olympisch kampioene hebben op het onderdeel slalom, is de snowboardsport een stuk populairder geworden. Op 14 december zal er in Val di Fassa, in het skigebied Passo Costalunga, de Wereldbeker Parallelle reuzenslalom voor dames en heren plaats. Twee snowboarders zullen tegelijkertijd “door de palen” naar beneden knallen. Een spectaculair evenement om bij te wonen.

Langlaufen in het Val di Fiemme

Het Val di Fiemme is een grote naam op het gebied van langlaufen. Van 27 januari tot en met 3 februari zullen hier de Wereldkampioenschappen langlaufen voor junioren plaatsvinden. Dat deze regio een dergelijk evenement goed kan organiseren hebben ze vorig bewezen tijden de Wereldkampioenschappen. Op 4 en 5 januari vindt er tevens een groots langlaufevenement plaats in Val di Fiemme, de Tour de Ski. Dit is een wedstrijd die onderdeel is van de Wereldbeker. Ook voor de bezoekers van het evenement is er genoeg te doen. Zo is er de Tour del Gusto, waarbij de supporters tijdens het aanmoedigen van de sporters kunnen genieten van lokale specialiteiten.

Alpine Rockfestival in Andalo

Het Alpine Rock festival in Andalo op 23 december is een combinatie van muziek en alpine skiën. Nadat de Olympische racers tegen elkaar hebben gestreden op de berg volgt er een après-ski rockconcert in het dorp. Het evenement wordt ook op TV uitgezonden, waardoor Andalo probeert zowel de skisport als de bergen te promoten. Een rockfeestje op z’n Italiaans dus.

Ga jij wel eens naar de bergen voor evenementen, of ga je toch voornamelijk om te skiën?

Klik hier voor meer informatie en aanbiedingen naar Trentino >>

2013 Alpine Rockfest Teaser from Alpine Rockfest on Vimeo.

112 - Winter - Joris

Over Joris

Joris is een bergliefhebber in hart en nieren. Al van kinds af aan komt hij in de bergen, zowel in de zomer als winter. Inmiddels brengt hij veel tijd per jaar door in de bergen en zijn er weinig plaatsen waar hij niet geweest is.