Skip to navigation Skip to main content
51294 - Wintersport op de Seiser Alm/Alpe di Siusi: tips en info (3)
© Seiser Alm Marketing, Helmuth Rier

De Seiser Alm/Alpe di Siusi is met een oppervlakte van 56 m2 de grootste bergweide van Europa. Dit geliefde skigebied ligt in Zuid-Tirol, midden in het indrukwekkende landschap van de Dolomieten. Je geniet hier niet alleen van heerlijke pistes, maar ook van een schitterend uitzicht en heel veel leuke berghutten. Daarnaast is het een perfecte bestemming voor families met kinderen. In dit weblog vertellen we je meer over de Seiser Alm en ook geven we je een aantal tips.

La Dolce Vita en veel zon

Zuid-Tirol is de meest noordelijke provincie van Italië. Door velen bestempeld als één van de best bewaarde geheimen van het land. Je vindt hier meer dan 30 verschillende skigebieden en heel veel leuke plaatsjes. In Zuid-Tirol is het genieten van 'La Dolce Vita', perfect geprepareerde pistes en meer dan 300 dagen zon per jaar. Leuk om te weten: je vindt hier de perfecte combinatie tussen de Alpine en Mediterrane cultuur. Kortom, het beste van twee werelden!

Seiser Alm: skiën op de grootste bergweide van Europa

Met een oppervlakte van 56 m2 behoort de Seiser Alm tot de grootste bergweide van Europa. De alm is onderdeel van Natuurpark Sciliar-Catinaccio/Schlern-Rosengarten en biedt een schitterend uitzicht op onder andere de bergtoppen van de Sassolungo (Langkofel), Schlern (Sciliar), Sassopiatto (Plattkofel) en Rosengarten (Catinaccio). Het is dan ook een genot om te midden van deze bergen te mogen skiën. Samen met Val Gardena telt deze wintersportbestemming 175 km aan pistes. Tel je daar echter alle verbindingen bij op, dan kom je al snel op ruim 500. Allemaal met één skipas toegankelijk.

Skiseizoen: 5 december 2019 - 14 april 2020

51294 -  (9)
(Foto: © Seiser Alm Marketing, IDM, Harald Wisthaler)
(Foto: © Seiser Alm Marketing, IDM, Harald Wisthaler)

Perfect voor families

Skigebied Seiser Alm is ideaal voor families met kinderen van alle leeftijden. De allerkleinsten worden door Nix de heks begeleid tijdens hun ski avontuur in het kinderland. Hier leren zij spelenderwijs de beginselen van het skiën. Er zijn twee skischolen en ook is er kinderopvang. Terwijl de kleintjes zich vermaken in het kinderland, verkennen oudere kinderen de rest van het skigebied. Met hun skileraar of gezellig met hun ouders. Natuurlijk valt er ook buiten de pistes meer dan genoeg te beleven. Wat dacht je bijvoorbeeld van een ritje in de paardenslee of schaatsen op een natuurlijke ijsbaan?

51294 -  (10)
(Foto: © Seiser Alm Marketing, Helmuth Rier)
(Foto: © Seiser Alm Marketing, Helmuth Rier)

Tips voor het hele gezin

Gezinnen met kinderen beleven elke dag een ander avontuur op de Seiser Alm. Benieuwd welke activiteiten je echt niet mag missen? We hebben een aantal tips voor je op een rijtje gezet.

  • Ski de Seiser Alm Ronda: een skitocht voor het hele gezin. Onderweg passeer je zeven stations die je meer vertellen over de wereld van heksen en tovenaars. Ook kom je langs het kid's funpark en een speedcheck piste.
  • Op vakantie met stoere tieners? Bezoek Snowpark Seiser Alm. Dit is het beste snowpark van Italië en de grootste in Zuid-Tirol.
  • Ga een keer rodelen! Er zijn maar liefst 10 rodelbanen, samen goed voor 23 km rodelplezier.

Wandelen en langlaufen

Verruil jij de ski's graag een keer voor wandelschoenen of langlaufski's? In Seiser Alm is dat allebei mogelijk. Je vindt er een uitgebreid netwerk aan loipes en tal van mooie wandelroutes. Een ideale manier om het romantische landschap te verkennen!

51294 -  (11)
(Foto: © Seiser Alm Marketing, Helmuth Rier)
(Foto: © Seiser Alm Marketing, Helmuth Rier)

Vervoer naar de Seiser Alm

Ben jij van plan om op wintersport te gaan naar de Seiser Alm? Dat kan met de auto, maar ook met de trein of met het vliegtuig. Met de auto is het vanaf Utrecht ongeveer 1000 km rijden. Je rijdt via Duitsland naar Oostenrijk en daarna over de Brennerautobahn naar Italië. Kies je voor de trein, dan stap je in Nederland op en reis je vervolgens via München naar Bolzano. Neem vanaf daar de taxi of het OV naar het skigebied. Liever met het vliegtuig? Kies voor de luchthavens Venetië, Verona, Milaan of Innsbruck. Vanaf daar moet je het laatste stukje afleggen met de taxi, transfer of huurauto.

Lees meer over de Seiser Alm >

Advertisement

Florien Winter

Over Florien

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.