Skip to navigation Skip to main content
51206 - Lech Zürs am Arlberg: skigebied, dorpen & tips (3)
© Lech Zuers Tourismus / Daniel Zangerl

Lech en Zürs am Arlberg maken onderdeel uit van Ski Arlberg, Oostenrijks grootste aaneengesloten skigebied. Vanuit deze beroemde dorpen heb je toegang tot meer dan 300 kilometer aan pistes die worden ontsloten door 88 liften. Highlights van skigebied Lech Zürs am Arlberg zijn de skitocht ‘Der Weisse Ring’, heliskiën, het snowpark van Lech en de onbeperkte off-piste mogelijkheden.

Ski Arlberg: Oostenrijks grootste aaneengesloten skigebied

Sinds de komst van de Flexenbahn in 2016/2017 is Ski Arlberg het grootste aaneengesloten skigebied van Oostenrijk. Lech en Zürs liggen hier middenin, waardoor de mogelijkheden eindeloos zijn. Al sinds 1901 is men hier actief op het gebied van wintersport. Eerst werd de Ski-Club Arlberg opgericht, vervolgens de eerste skirace van de Alpen georganiseerd (1904), de eerste skilessen gegeven (1906) en de eerste sleeplift van Oostenrijk (1936) werd hier aangelegd. Inmiddels behoort Ski Arlberg tot de vijf grootste skigebieden ter wereld. Je hebt hier 305 kilometer aan pistes tot je beschikking plus nog eens 200 kilometer aan off-piste afdalingen! En op het gebied van sneeuwzekerheid behoort deze regio ook tot de koplopers. Met meer dan 9 meter sneeuw per winter is een sneeuwzeker skiseizoen van november tot eind april gegarandeerd.

Pistes

Liften

Overige informatie

Blauwe pistes130 km Sleepliften28 Seizoensstart29 november
Rode pistes122 km Stoeltjesliften45 Seizoenseinde26 april
Zwarte pistes51 km Gondels15 Gletsjer
Skiroutes200 km Oefenliften Min. hoogte1300 m
Totaal303 km Capaciteit158811 Pers./Uur. Max. hoogte2811 m

Lech am Arlberg

Traditionele huizen met muurschilderingen, gezellige straatjes en omgeven door indrukwekkende bergtoppen. Sinds de aanleg van de Flexenstraße in 1900 weten toeristen de weg naar Lech te vinden. Lech am Arlberg heeft in de loop der jaren z’n oorspronkelijke charme weten te behouden en is een authentiek bergdorp. Aan het knusse plaatsje hangt een mondaine kaartje. Ook de Europese jetset en diverse koningshuizen weten de weg naar de Arlberg te vinden. Aan beide kanten van het dorp gaan liften omhoog richting de pistes en ieder type skiër kan zich hier vermaken.

Tip: Tanzcafé Arlberg Music Festival (29.03 – 13.04.2020)

51206 -  (9)
(Foto: © LechZuersTourismus / Daniel Zangerl)
(Foto: © LechZuersTourismus / Daniel Zangerl)

Zürs am Arlberg

Zürs am Arlberg is een chique wintersportbestemming, waarvan alle accommodaties direct aan de piste liggen. De hotels en pensions voldoen aan de hoogste eisen en ook na het skiën valt er genoeg te beleven. Er is gezellige après-ski, er zijn tal van goede restaurants en in diverse hotels kun je genieten van wellness. Door de geringe omvang van Zürs is er van drukte nooit sprake. Door de centrale ligging, middenin in skigebied Ski Arlberg, kun je alle kanten op. Wie houdt van lange dagen op de ski’s en accommodaties op niveau zit goed in Zürs am Arlberg.

Tip: schaatsen op de natuurijsbaan tegenover Hotel Edelweiss (15:00 tot 19:00)

51206 -  (10)
(Foto: © LechZuersTourismus / Daniel Zangerl)
(Foto: © LechZuersTourismus / Daniel Zangerl)

Legendarische skitocht: Der Weiße Ring

Al meer dan 60 jaar zorgt de route van ‘Der Weiße Ring’ voor de skiverbinding tussen de dorpen Lech, Zürs, Zug en Oberlech. Het traject is 22 kilometer lang en onderweg overwin je 5500 hoogtemeters. Iedere wintersporter kan zich aan deze skitocht wagen en vergeet niet even bij de twee uitzichtplatformen te stoppen op de Rüfikopf en Madloch. Een keer per jaar wordt de skirace ‘Der Weiße Ring’ georganiseerd. In 2020 vindt deze legendarische race plaats op 18 januari 2020.

Tip: ski de Langer Zug, beroemde skiroute met een hellingsgraad van maar liefst 80%!

Prijzen 6-daagse skipas Ski Arlberg

Volwassene Jeugd
(2000-2003)
Kind
(2004-2011)
Hoogseizoen EUR 300,- EUR 259,- EUR 180,-
Laagseizoen EUR 257,- EUR 224,- EUR 150,-
Start & Einde EUR 210,- EUR 181,- EUR 126,-

Skihutten in skigebied Lech Zürs am Arlberg

Tijdens een skidag op de pistes van Lech Zürs am Arlberg kom je langs tal van uitstekende berghutten. Het Trittkopf BBQ Station restaurant is gevestigd in het oude Trittkopf bergstation op een hoogte van 2423 meter. Het is het hoogste barbecue restaurant van de Europa en je kunt je hier tegoed doen aan vleesgerechten van topkwaliteit. Bij de Balmalp staan geen plaatselijke specialiteiten op de kaart, maar Aziatische wokgerechten en gezonde salades. ‘Rudis Reuzenpizza’ is hier een absolute aanrader! Andere uitstekende plekken voor een koffiestop of een lunch zijn Berghaus Trittalpe, Flexenhäusl en de Schneggarei.

Tip: ‘Rudis Reuzenpizza’ eten bij de Balmalp

Overige winteractiviteiten in Lech Zürs am Arlberg

Maar Lech Zürs am Arlberg heeft veel meer te bieden dan alleen skiplezier. Tussen de bergen van Lech en Zürs ligt bijvoorbeeld een wandelnetwerk van 40 km aan paden. Voor langlaufers zijn er 27 kilometer aan sneeuwzekere loipes. Rodelen is mogelijk op de rodelbaan tussen Oberlech en Lech (09:00 tot 22:00 uur) en de rodelheuvel van Zürs. Schaatsen is mogelijk op de natuurijsbaan van Zürs en in Jagdhaus Monzabon. Dit is het enige hotel ter wereld dat over een indoor kunstijsbaan beschikt. Andere winteractiviteiten in Lech Zürs am Arlberg zijn paragliden, paardenslee tochten en sneeuwschoenwandelen.

Tip: avondrodelen op de rodelbaan van Oberlech naar Lech

51206 -  (11)
(Foto: © LechZuersTourismus / Sepp Mallaun)
(Foto: © LechZuersTourismus / Sepp Mallaun)
Thijs Winter

Over Thijs

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.