Skip to navigation Skip to main content
51197 - 7 redenen voor een wintersport in Region Seefeld (3)
© Olympiaregion Seefeld

Ga je deze winter naar dezelfde bestemming als vorig jaar of ergens anders heen? Na het lezen van dit weblog ben je overtuigd om een keer naar skigebied Region Seefeld te gaan. De skipistes zijn hier geschikt voor zowel beginners als gevorderden en het is een topbestemming voor langlaufers. Maar, het gebied heeft nog veel meer te bieden dan dit! Wij zetten hieronder een aantal redenen op een rijtje waarom jij naar Region Seefeld moet!

1. Oneindig langlaufen

Region Seefeld is een waar paradijs voor de mensen die houden van langlaufen. Op het bergplateau op een hoogte van 1200 meter vind je maar liefst 245 kilometer (!) aan perfect geprepareerde loipes. Dankzij de onderscheiding met het Tiroolse loipekeurmerk, ben jij verzekerd van een optimale kwaliteit van de loipes. Daarnaast is er ook een concept ontwikkeld om de loipes voor volgende generaties te behouden. Oftewel, kwaliteit en duurzaamheid spelen een belangrijke rol in dit gebied.

51197 -  (6)
Geen gebrek aan loipes in Region Seefeld! (Foto: © Olympiaregion Seefeld, Stephan Elser)
Geen gebrek aan loipes in Region Seefeld! (Foto: © Olympiaregion Seefeld, Stephan Elser)


2. Kleine, maar fijne skigebieden

De regio bestaat uit verschillende kleine skigebieden die in totaal een gebied vormen met ca. 25 km aan skipistes. Een voorbeeld hiervan is de Gschwandtkopf. Hier kunnen beginners goed uit de voeten op de blauwe, glooiende pistes, maar er is ook een steile trainingspiste. Wil je toch liever wat meer uitdaging en mogelijkheden? Dan kun je voor de Rosshütte kiezen die aan de andere zijde van Seefeld ligt. Uiteraard zijn er nog meer kleine skigebieden (Hochmoos, Birkenlift en Geigenbühel) in het gebied. Zo is er voor ieder wel wat wils en hoeft niemand zich te vervelen!

3. Wandelparadijs

Heb je een keer geen zin om heel de dag op de latten te staan? Dan kun je in Region Seefeld ook perfect wandelen. Hier kun je zowel in het dal als in de bergen prachtige winterwandelingen maken over goed geprepareerde paden. Je hebt hierbij de keuze uit ruim 140 km aan wandelroutes. Probeer bijvoorbeeld eens de boswandeling (nr. 14) van Seefeld naar Reith (4,6 km), waar je een uur voor nodig hebt.

51197 -  (7)
Skiën met een prachtig uitzicht! (Foto: Olympiaregion Seefeeld, Stephan Elser)
Skiën met een prachtig uitzicht! (Foto: Olympiaregion Seefeeld, Stephan Elser)

4. Perfecte bestemming voor wellness en ontspanning

Vind jij het ook zo fijn om na een dag skiën bij te komen in de jacuzzi of de sauna? Dan zit je in Region Seefeld helemaal goed! Dit is namelijk een regio's waar je ontzettend veel wellnessfaciliteiten vindt. Vele hotels beschikken over een uitgebreide wellness om helemaal tot rust te komen! Naast het Astoria Resort met een oppervlakte van ruim 4700 m2, bestaan er ook kleinere spa's in Region Seefeld die fijne wellnessarrangementen aanbieden.

5. Seefeld's Snowfestival

Op 18 januari 2020 is het weer zo ver, dan vindt Seefeld's Snowfestival weer plaats. Tijdens dit traditionele feest zullen er prachtige sneeuw- en ijssculpturen te bewonderen zijn. Daarnaast kun je ook bijzondere muzikale acts in het centrum van Seefeld bewonderen. De eerste muzikale acts zijn bekendgemaakt: de 'Sumpfkröten' & Melissa Naschenweng zullen het dorpsplein voorzien van gezellige muziek. Een festival voor jong & oud!

6. Prachtige (luxe) accommodaties

Rond Seefeld liggen tal van 5-sterrenhotels. Wanneer je op zoekt bent naar een vakantie met veel luxe, dan ben je hier op de juiste plek. Uiteraard zijn er ook betaalbare vakantiewoningen en appartementen te vinden. Je hebt in totaal de keuze uit 725 accommodaties, waardoor er altijd wel wat voor jou bij zit!

7. Sneeuwzekerheid

En last, but not least: Region Seefeld is een sneeuwzekere bestemming in Tirol. Door de gunstige ligging, heeft deze bestemming geen last van bergen die sneeuwval uit het noorden blokkeren. De combinatie van veel sneeuwval en de juiste ligging, zorgt ervoor dat je je over de sneeuw geen zorgen hoeft te maken.

Winter Female Author 3

Over Mandy

Mandy is sinds een paar jaar hélemaal om. Waar ze voorheen een strandvakantie verkoos boven een wintersport, is dat inmiddels wel anders. Ze kan zich geen winter zonder ski's meer voorstellen.