Skip to navigation Skip to main content

Kamperen tijdens je wintersport naar Jasper in Canada

51008 - Kamperen tijdens je wintersport naar Jasper in Canada (3)

Is een wintersport naar Canada jou nog niet avontuurlijk genoeg? Combineer je wintersportvakantie met een camperreis! Zo beleef je de geweldige natuur van Canada pas écht optimaal en ben je vrij om te gaan waar je wilt. Overdag skiën op de pistes van Marmot Basin en ’s avonds voor je camper genieten van de prachtige sterrenhemel. Bekijk de deals van Sneeuwzekerdeals.nl en ga met de camper op avontuur door de Canadese Rockies!

Vrijheid in de Canadese Rockies

Een wintersport in Canada is al een belevenis op zich. Wanneer je ook nog vrij bent om ter plekke te bepalen waar je heen gaat, voel je je helemaal vrij in de Canadese Rockies. Naast het dorpje Jasper heeft Jasper National Park namelijk nog veel meer te bieden. Toer over de Icefields Parkway of ga ijsklimmen in de Maligne Canyon, het kan allemaal! ’s Avonds geniet je bij je eigen kampvuur van een prachtige sterrenhemel en het eten dat je zelf hebt bereid. Jasper National Park is een Dark Sky Preserve, wat betekent dat er ’s nachts nauwelijks kunstlicht te zien is. En hierdoor kan het ook zomaar gebeuren dat je het Noorderlicht spot!

Skiën in Marmot Basin

Tijdens je wintersport met camper in Canada en het Jasper National Park ski je op de pistes van skigebied Marmot Basin. Hier kun je de beroemde ‘powder snow’ ervaren en van drukte op de piste is nooit sprake. Het skigebied is 696 hectare groot en beschikt over 91 pistes die worden ontsloten door 7 skiliften. Off-piste skiën doe je in speciale ‘bowls’. Dit is de kans om de ‘tree run’ van je leven te maken! Na afloop van de wintersportdag keer je terug naar Jasper (20 min.), een oud spoorwegstadje met een pittoresk, gezellig centrum waar de historie van de geveltjes druipt.

Vergeet Edmonton niet te bezoeken

Edmonton is de hoofdstad van de provincie Alberta en meer dan de moeite waard om te bezoeken. De stad staat bekend als dé festivalstad van Canada en vrijwel ieder weekend wordt er iets georganiseerd. Bezoek bijvoorbeeld het winterse Silver Skate Festival of het gigantische ijskasteel van Ice Castles. Andere leuke uitstapjes zijn het Royal Alberta Museum, de JACEK Chocolate Experience & Tour en het bezoeken van een ijshockeywedstrijd van de Edmonton Oilers. Edmonton is de toegangspoort tot de Canadese Rockies en na van de stad te hebben genoten kun je zo door naar Jasper National Park.

Camperreis Canada bij Sneeuwzeker Deals

Wil jij dit unieke wintersport- en kampeeravontuur meemaken? Via Sneeuwzekerdeals.nl kun je je verzekeren van de complete camperreis van GoCanada. Deze 9- of 11-daagse reis is te boeken vanaf € 1098,- per persoon, incl. KLM-vlucht naar Edmonton, een hotelovernachting bij aankomst, volledig uitgeruste camper, skipas en de mogelijkheid om gratis je eigen ski's mee te nemen. Meer informatie over wintercamping in de Rockies >

Thijs Winter

Over Thijs

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.