Skip to navigation Skip to main content

Bergans Freeride en Iceland Experience 2020

50952 - Bergans Freeride en Iceland Experience 2020 (3)
© Sophie Cousin

Net als de voorgaande jaren organiseert Bergans of Norway deze winter weer hele gave evenementen. Nieuw dit jaar is de Bergans Iceland Experience waarbij je gaat toerskiën in Akureyri. Daarnaast kun je ook weer gaan freeriden tijdens de Bergans Freeride Experience in het Kleinwalsertal . Eén ding is zeker, tijdens beide evenementen ga je op zoek naar verse poeder!

Bergans Freeride Experience 2020

Onder begeleiding van gecertificeerde gidsen zul je tijdens de Freeride Experience van 30 januari tot en met 2 februari 2020 het Kleinwalsertal verkennen. Een leuke ervaring voor zowel de beginnende als de gevorderde toerskiër. Zo kun je tijdens de trip je eerste poederbocht draaien, springen van cliffs en/of abseilen. Naast het skiën zul je ook nog freeride gerelateerde workshops volgen, waardoor je meer kennis krijgt over alles dat met freeriden te maken heeft. Hieronder vind je de aftermovie van vorig jaar.

Benodigde ervaring Freeride Experience

Om met de Freeride Experience mee te mogen hoef je geen off-piste ervaring te hebben. Wel moet je gecontroleerd van de zwarte piste kunnen skiën. Tijdens de reis zullen er namelijk groepjes worden gemaakt van maximaal 6 personen op basis van het niveau. Voor snowboarders die mee willen op de reis is ervaring met off-piste skiën met een gids wel een vereiste. Dit komt doordat er te weinig snowboarders deel zullen nemen om meerdere groepen te kunnen maken.

Bergans Iceland Experience 2020

Nieuw deze winter is de Bergans Iceland Experience. Deze zal plaatsvinden van 18 april tot en met 24 april 2020 rondom het gebied van Akureyri in IJsland. Tijdens deze reis zal de route naar boven net zo bijzonder zijn als de afdaling naar beneden. Zo ski je omringd door de IJslandse bergen en fjorden tot aan de zee. Wat een bijzondere ervaring!

50952 -  (3)
(Foto: © Sophie Cousin)
(Foto: © Sophie Cousin)

Benodigde ervaring Iceland Experience

Voor zowel skiërs als snowboarders geldt tijdens de Iceland Experience dat je al ervaring moet hebben met toerskiën of splitboarden. Dit komt doordat er tijdens deze dagen niet kan worden uitgeweken naar skiliften of geprepareerde pistes. Hierdoor kun je te maken krijgen met verschillende sneeuwcondities. Tijdens deze reis zullen er twee groepen gemaakt worden, één groep met weinig ervaring en één groep met wat meer ervaring. Mocht je nu nog geen ervaring hebben met toerskiën, dan zou je deze op kunnen doen tijdens de Freeride Experience in Kleinwalsertal.

Ben jij klaar voor een gezellig weekend met andere poederfanaten of ga je liever touren in IJsland? Schrijf je dan snel in, voor beide events is er beperkt plek, dus wacht niet te lang! Deelnemen aan de Bergans Freeride Experience kost €620,-. De Bergans Iceland Experience kost €1999,-.

Klik hier voor meer informatie over beide events >

1222 - Winter - Wendy

Over Wendy

Als klein meisje van 5 had Wendy niet kunnen denken hoe groot haar passie voor wintersport zou worden. Zodra de eerste sneeuw valt, slaat het wintersportvirus bij haar toe en telt ze af tot haar volgende wintersportvakantie.