Skip to navigation Skip to main content

8 bestemmingen voor een weekendje weg naar de sneeuw

50871 - 8 bestemmingen voor een weekendje weg naar de sneeuw (5)

Ken je het gevoel dat je het liefst in het weekend een paar dagen naar de sneeuw wil, maar hiervoor niet te ver wil reizen? Dan zijn er een aantal bestemmingen die hier de perfecte uitkomst voor bieden! Enkele skigebieden zijn binnen een paar uur rijden al te bereiken. Geen zin om met de auto te gaan? Pak het vliegtuig en kies een skidorp dat dicht bij een vliegveld ligt.

#1. Skliftkarussell Winterberg, Duitsland

Winterberg is een van de bekendste wintersportbestemmingen onder Nederlanders die goed te bereiken is. Je hoeft vanaf Utrecht maar 4,5 uur te rijden om aan de voet van de pistes te staan. Het skigebied Skilifkarussel Winterberg beschikt over ongeveer 20 km piste, verdeeld over ruim 30 afdalingen. De langste afdaling van het gebied, van Bremberg naar Büre, en de afdaling Waldschneise zijn échte aanraders. Tijdens of na het skiën kan er een heerlijk hapje gegeten worden bij Bobhaus of een drankje worden gedaan in de après-ski bij Möppi’s Hütte.

50871 - https://35696.cdn.cke cs.com/czsZortU7kBXvOHgdnXF/animations/5c935355cbad9f9ffeae6240aef2f50b51c58d41514f2e75.gif (6)

#2. Baraque de Fraiture, Ardennen, België

Geloof het of niet, maar met een beetje geluk kan er ook in de Ardennen geskied of gesnowboard worden. Baraque de Fraiture is eigenlijk meer een dagbestemming, doordat het maar over enkele kilometers piste beschikt. Groot pluspunt is dat het skigebied vrijwel direct aan de snelweg ligt. Daarnaast is het ook nog eens zeer goedkoop, aangezien je maar € 12,- voor een dagpas betaalt. Het gebied heeft een restaurant bovenaan de piste. Wel kan het er (bij verse sneeuw) in de weekenden af en toe erg druk zijn.

#3. Wurmberg, Duitsland

Het gebied Wurmberg bevindt zich op een kleine 5 uur rijden vanaf Utrecht. Wurmberg is gelegen in het zuiden van het Nationale Park de Harz en de perfecte bestemming voor families. Het dorpje Braunlage ligt aan de voet van het gebied en is een perfecte uitvalbasis voor een weekendje skiën. Buiten ruim 10 km aan pistes, zijn er ook nog meer dan 30 km aan loipes en vele prachtige wandelroutes zoals het Naturmthenpfad. Daarnaast staat Wurmberg ook bekend om de kuuroorden.

#4. Monts Jura, Frankrijk

Toch liever relaxed met het vliegtuig? Dan is Monts Jura een goede bestemming voor een weekendje weg naar de sneeuw. Monts Jura is snel te bereiken omdat het een kleine 40 km van het vliegveld van Genève ligt. Het skigebied bestaat uit de schilderachtige dorpjes Mijoux, Lélex, Chézery-Forens en Crozet die omgeven worden door ongerepte natuur. Er is voor ieder wat wils met ruim 50 km aan pistes.

#5. Olympiaregion Seefeld, Oostenrijk

Wie op zoek is naar een luxe, korte skivakantie, zit in het skigebied Olympiaregion Seefeld op de juiste plek. Het dorp Seefeld staat bekend om de trendy en exclusieve après-ski en restaurants met een luxe uitstraling. Seefeld heeft een sneeuwzekere ligging en bevindt zich precies tussen twee skigebiedjes in. Hierdoor kan je in de ochtend zo de piste op. Een echte aanrader is het terras van Woods, hier kun je aan het einde van de dag heerlijk bijkomen in het zonnetje. Het skigebied ligt op circa 30 minuten rijden vanaf het vliegveld van Innsbruck.

50871 - https://35696.cdn.cke cs.com/czsZortU7kBXvOHgdnXF/animations/5c935355cbad9f9ffeae6240aef2f50b51c58d41514f2e75.gif (7)

#6. Feldberg, Duitsland

Feldberg is gelegen aan de hoogste top van het Zwarte Woud (1943 m). Het gebied met 16 verschillende afdalingen is geschikt voor beginners en families met kinderen die er een paar dagen op uitwillen. Voor de mensen die van andere wintersportactiviteiten houden is het dorpje Todtnauberg een perfecte verblijfsplaats. Langlaufliefhebbers kijken hier hun ogen uit met 70 km aan loipes. Na een dagje in de sneeuw, kan er een drankje genuttigd worden in de populaire paraplubar Ranger Schirm. En na een drankje is het natuurlijk tijd voor een hapje, dit kan bij de naastgelegen en gelijknamige grill & bistro.

#7 Werfenweng, Oostenrijk

Toe aan een korte skivakantie waarbij je geen last hebt van drukte? Breng dan een weekendje door in Werfenweng. Dit skigebied ligt op ruim 50 km rijden vanaf het vliegveld van Salzburg, waardoor je binnen enkele uurtjes kunt genieten van je weekendje weg in de sneeuw. Je kunt in het dorp in de Rosnerköpfl-gondel stappen die je bij de pistes brengt. Vervolgens kom je via de blauwe pistes in het hart van het gebied terecht.

#8 Abelboden-Frutigen-Lenk, Zwitserland

Abelboden-Frutigen-Lenk is een veelzijdig skigebied met moderne liftinstallaties. Iedere soort wintersporter kan zich hier een weekend (of langer!) perfect vermaken. Het gebied beschikt namelijk over circa 200 km aan pistes. Het dorpje Lenk staat bekend als een perfecte uitvalbasis voor families, terwijl Abelboden wordt geroemd om de rust en de natuur. Na de afloop van je skidag zijn er verschillende barretjes, waaronder de Tipi Bar en ELK Bar, waar je terecht kunt voor een plaatselijk Simmental biertje. Toch nog even bijkomen in de wellness? Breng dan een bezoekje aan het Wallbach Bad. En dat allemaal op slechts 45 min. rijden van het vliegveld van Bern!

Winter Female Author 3

Over Mandy

Mandy is sinds een paar jaar hélemaal om. Waar ze voorheen een strandvakantie verkoos boven een wintersport, is dat inmiddels wel anders. Ze kan zich geen winter zonder ski's meer voorstellen.