Skip to navigation Skip to main content

5 openingsevents die je niet mag missen!

50865 - 5 openingsevents die je niet mag missen! (2)

De winter komt steeds dichterbij en dat betekent dat de skigebieden bijna weer opengaan. Dit resulteert dat er weer een hoop openingsevents op de agenda staan. Wij hebben de openingsevents die je niet mag missen op een rijtje gezet. Zit er wat voor je bij?

#1. Snowplaza seizoensopening - Gurgl

Dit jaar organiseert Snowplaza de opening van het seizoen in Gurgl. Om het tot een spektakel te maken staan er een hoop activiteiten op het programma. Zo kun je onder andere skiën met een gids, ski’s testen en ontbijten op de berg. Dit is echter nog niet alles. Ook aan de muziek is gedacht. Zo zijn er gezellige feestjes met live muziek en dj's en worden er clubnights georganiseerd. Je bent al bij de Snowplaza seizoensopening in Gurgl vanaf € 240,- incl. accommodatie, skipas en activiteiten. En de eerste 400 personen die boeken, maken kans om hun complete reissom terug te winnen!

#2. Top of the Mountain concert – Ischgl

Net als de voorgaande jaren organiseert Ischgl ook dit jaar weer het ‘Top of the Mountain’ concert. Dit jaar heeft de Duitse cultband SEEED de eer om op 30 november 2019 het seizoen af te trappen. De optredens van SEEED staan bekend om de energie, euforie en stemmingsexplosies. Dit concert vindt om 18:00 uur plaats bij de Silvrettabahn (parkeerplaats oost). Voor aanvang heb je de mogelijkheid om zelf van de pistes te genieten!

#3. WOW Glacier Love – Kitzsteinhorn

Van 8 november tot 10 november 2019 vindt het openingsevent WOW Glacier Love plaats op de Kitzsteinhorn in Kaprun. Tijdens dit event kun je genieten van verschillende optredens van dj’s. Hierbij komt onder andere de Nederlandse Ruben de Ronde aan bod. Hij heeft in het verleden een tour gedaan met Armin van Buuren. Verder wordt er een cash4tricks freestyle wedstrijd georganiseerd en kunnen er gratis ski’s en snowboards worden getest. Om aan deze activiteiten mee te kunnen doen, dien je in het bezit zijn van een skipas.

#4.    Rock on snow – Avoriaz

In het Franse Avoriaz in Les Portes du Soleil ligt een programma klaar in het teken van peace en love. Tijdens rock on snow kunnen er van 13 tot 15 december 2019 onder andere nieuwe materialen worden getest van meer dan 60 merken. Hierbij moet je niet aan alleen ski’s en snowboards denken, maar ook aan bindingen, laarzen, helmen, jassen en nog veel meer. Verder wordt er een nachttocht georganiseerd, kun je gratis ski films bekijken en dit allemaal tussen de muziek door.

#5.    World Cup start – Sölden

Ook dit jaar wordt het FIS World Cup seizoen afgetrapt in Sölden. De World Cup vindt dit jaar plaats van 25 oktober tot 27 oktober 2019. Gedurende deze dagen zullen de sterren van de Wereldbeker op de Rettenbach Gletscher strijden om de winst. Op zaterdag zijn de dames aan de beurt en op zondag de heren. Gedurende deze dagen valt er ook genoeg te feesten. Er wordt namelijk een Ö3 party georganiseerd op de gletsjer van Sölden en de dagen worden afgesloten met een feestelijke prijsuitreiking.

1222 - Winter - Wendy

Over Wendy

Als klein meisje van 5 had Wendy niet kunnen denken hoe groot haar passie voor wintersport zou worden. Zodra de eerste sneeuw valt, slaat het wintersportvirus bij haar toe en telt ze af tot haar volgende wintersportvakantie.