Skip to navigation Skip to main content

5 onontdekte skidorpen in Oostenrijk

50863 - 5 onontdekte skidorpen in Oostenrijk (2)

Veel wintersporters kiezen ieder jaar voor een skivakantie in een van de bekende Oostenrijkse wintersportbestemmingen zoals Gerlos of Serfaus . Maar wat als je toch een keer een bezoek wilt brengen aan een klein, onontdekt skidorp? In dit weblog komen er verschillende onontdekte skidorpen aan bod waar de rust nog altijd regeert!

Mallnitz

Het skidorp Mallnitz ligt in de regio Karinthië en maakt deel uit van het kleine, maar fijne skigebied Mallnitz & Flattach. Freeriders kunnen hun hart ophalen in dit skigebied doordat er vele prachtige off-piste afdalingen te maken zijn. Toch liever veilig op de pistes? Dan zijn de brede, zonnige afdalingen vanaf bergstation Hannoverhaus (2719 m) ook een perfecte keuze! In het dorp zijn er verschillende authentieke winkeltjes en restaurants te vinden, waaronder het restaurant Stockerhütte Mallnitz. Ideaal voor wintersporters die zonder al te veel drukte willen genieten van een onbezorgde wintersportvakantie.

Turracherhöhe

Turracherhöhe is de perfecte bestemming voor de wintersporters die van natuur en rust houden. Het gebied is gelegen rondom het meer de ‘Turracher See’. Het leuke hieraan is dat er gebruik gemaakt kan worden van de Seetaxi, die je op je ski's van de ene naar de andere kant brengt. Daarnaast kom je tijdens je skitocht vele rustieke berghutten (Spotzl's Hütte!) tegen, waar je kunt genieten van heerlijke regionale specialiteiten. Onderweg zou het ook maar zo kunnen zijn dat je de pistebutler tegenkomt. Deze pistebutler trakteert je onder andere op een gratis glaasje prosecco!

50863 -  (2)
Bestemmingen

Tauplitz

Dit skidorp bevindt zich in het skigebied Die Tauplitz en heeft ruim 40 km aan pistes. Tauplitz is een van de meest sneeuwzekere plekken van Oostenrijk. Een groot voordeel van het gebied is dat er moderne liften zijn, waardoor je nauwelijks hoeft te wachten. Ondanks dat Tauplitz een niet al te groot skigebied heeft, heeft het wel gevarieerde pistes. Daarbij zijn de pistes bij Lawinenstein nét wat extremer en dus meer geschikt voor gevorderden. Het skigebied beschikt ook nog over een piste met de mogelijkheid voor een snelle en spannende skirace. Tauplitz is over een rustig en authentiek Oostenrijks dorpje met een ruim aanbod aan verschillende soorten accommodaties. Aanrader is om bovenop de alm in een unieke accommodatie te slapen middenin het skigebied.

Lofer

Lofer is een familievriendelijke wintersportbestemming op de grens van Tirol en het Salzburgerland. Het dorpje is gelegen in het dal van het skigebied Loferer Alm. Met ruim 40 km aan pistes is er uiteraard weer voor ieder wat wils. Wanneer de dag er bijna op zit, kan er een heerlijk drankje gedaan worden bij après-ski barren de Karussell en Bobos. Wel belangrijk om te weten is dat de après-ski er niet zo aan toe gaat vergeleken bij de populaire skidorpen. Wanneer er dus behoefte is aan een wat rustigere wintersportvakantie, dan is Lofer de ideale plek. Daarnaast is het voor langlaufers een waar paradijs. Er zijn namelijk in de omgeving meer dan 80 km  loipes te vinden.

Tannheim

De rust komt je tegemoet in het onontdekte skidorp Tannheim. Het is een rustig en knus dorpje gelegen in het Tannheimer Tal. De omgeving bestaat uit ongerepte natuur met een groot loipe-aanbod en ruim 80 km prachtige wandelroutes . Voor de echte fanatieke langlaufer is er een avondloipe in Nesselwängle. Buiten de vele loipes, beschikt het gebied ook nog eens over 70 km aan pistes, waar voornamelijk beginners en gevorderden zich op thuis voelen. Een bezoekje aan de naastgelegen authentieke dorpjes Grän-Haldensee en Nesselwänge mag uiteraard ook niet ontbreken!

Winter Female Author 3

Over Mandy

Mandy is sinds een paar jaar hélemaal om. Waar ze voorheen een strandvakantie verkoos boven een wintersport, is dat inmiddels wel anders. Ze kan zich geen winter zonder ski's meer voorstellen.