Skip to navigation Skip to main content

Cultpistes in Trentino

5081 - Cultpistes in Trentino (1)

Er zijn van die pistes die je eigenlijk niet mag missen. Deze afdalingen hebben een bijzondere geschiedenis, een overweldigend uitzicht of de afdaling zelf is al meer dan de moeite waard. De krenten uit de 'piste-pap' voor de doorgewinterde skiër. Wie gaat skiën in de Dolomieten in Trentino mag een aantal skipistes zeker niet missen. Een greep uit de mogelijkheden.

Pista Tomba in Val di Fassa

Skikampioen Alberto Tomba is de nationale trots van de Italianen en hij trainde regelmatig in Val di Fassa. Hier is een piste naar hem vernoemd. Pista Tomba is aanvankelijk steil en pittig, maar als je dit hebt overwonnen kun je genieten van het mooie uitzicht op de Catinaccio. De piste is enkele kilometers lang en loopt gedeeltelijk tussen de bomen. Een aanrader!

Canalone Miramonti in Madonna di Campiglio

Een absolute 'must-do' in het mondaine Madonna di Campiglio is de Canalone - of ook wel de 3-Tre genoemd. Deze piste is overwegend rood en eindigt als steil zwart midden in het dorp. De hellingspercentages schommelen tussen de 45% en 55% en er zijn enkele bochten die gesprongen kunnen worden. Als je deze piste in één keer aflegt, weet je zeker dat je bovenbenen branden!

Nera di Folgarida

De Nera di Folgarida - oftewel de zwarte van Folgarida - ligt in Val di Sole en is er eentje die je als gevorderde wintersporter absoluut gedaan moet hebben. De afdaling overbrugt een hoogteverschil van 600 meter en leidt dwars door het bos. Het einde van de piste kent een verlicht deel voor snowboardwedstrijden. Als je deze piste op volle vaart volbracht hebt, heb je absoluut een bord pasta verdiend.

Pista Ciampac in Val di Fassa

Dit is geen afdaling voor minder geoefende wintersporters. De piste Ciampac in Val di Fassa vraagt om techniek op de bijzonder steile stukken. Na 2,2 km heb je een hoogte van 650 meter overbrugt en een gemiddeld verval van 28%. Een voldaan gevoel zal je in ieder geval hebben als je beneden aankomt.

Pista Col Margherita

Deze piste in Passo San Pellegrino vetrekt vanaf de op 2.500 meter hoogte gelegen Col Margherita en overbrugt 650 hoogtemeters. De afdaling is afwisselend en biedt geweldige uitzichten. Het eerste stuk kijkt uit op de Pale di San Martino en het laatste op de ongelooflijke rotsmuren van Costabella en de Marmolada. Zelfs in de lente is de afdaling nog goed te doen, aangezien ook deze helling noordelijk ligt. Goede sneeuw gegarandeerd dus!

Piste Agnello in Valle di Fiemme

De Agnello is eigenlijk te doen voor iedereen. Deze piste kent enkele steile stukjes, maar het overgrote deel is goed te doen voor de gemiddelde skiër, ondanks dat de kleur van deze piste zwart is. Door de noordelijke ligging is de sneeuw bijna altijd super op deze afdaling van 2,5 km lang. Op deze piste worden ook diverse wedstrijden georganiseerd.

Bekijk alle cultpistes van Trentino of lees meer over wintersport in Trentino >>

Miranda Winter

Over Miranda

Eigenlijk is Miranda in het verkeerde land geboren. Wintersport is niet alleen een passie voor haar, je kunt het gerust een verslaving noemen. Ze reist regelmatig af naar de Alpen en praat ons vervolgens bij via haar blogs.