Skip to navigation Skip to main content

5 citytrips die je kunt combineren met wintersport

50672 - 5 citytrips die je kunt combineren met wintersport (2)

Wordt het een stedentrip of toch een paar dagen skiën? Waarom combineer je een bezoek aan een stad niet gewoon met een wintersport! In de Alpen liggen tal van prachtige steden die eenvoudig zijn te bereiken en vlakbij diverse skigebieden liggen. In dit weblog hebben we 5 citytrips die je kunt combineren met wintersport voor je op een rijtje gezet.

#1. Innsbruck

Meest voor de hand liggende stad voor een combinatie tussen een stedentrip en een wintersport is Innsbruck. Innsbruck staat te boek als ‘de hoofstad van de Alpen’ en wordt omgeven door bergen en skigebieden. Wandel over de Maria-Theresien-Straße, bewonder het beroemde Gouden dak, bezoek de AlpenZoo en geniet bij restaurant Seegrube van het uitzicht op de stad. Tijdens je bezoek aan Innsbruck zit je al helemaal in de wintersportsferen, omdat je hier gewoon mensen met hun ski’s of snowboard door de stad ziet lopen. Vanuit Innsbruck kun je met het openbaar vervoer maar liefst 8 skigebieden bereiken. Binnen 20 minuten sta je in de sneeuw van de Innsbrucker Nordkette, ga skiën in het veelzijdige Axamer Lizum of trek naar de eeuwige sneeuw van de Stubaier Gletscher.

50672 -  (8)



#2. Nice

In het zuiden van Frankrijk kun je een stedentrip ook combineren met wintersport. Terwijl de temperatuur in Nice, aan de Côte d'Azur, al aangename waarden aanneemt, is het in skigebied Isola 2000 gewoon winter. Nice ligt aan de Middellandse Zee en staat vol met statige, kleurrijke huizen, mooie parken en diverse markten. Een markt die je zeker moet bezoeken is de Cours Saleya, op deze bloemenmarkt kom je oren en ogen tekort. Skigebied Isola 2000 is een van de meest zuidelijk gelegen skigebieden van de Alpen en biedt ruim 100 kilometer aan pistes. Toch hoef je je geen zorgen te maken over de sneeuw én profiteer je van veel zonuren.

  • Vliegen vanuit Amsterdam: 2 uur
  • Dichtstbijzijnde skigebieden: Valberg, La Colmiane, Isola 2000
  • Bezienswaardigheden: MAMAC, Cours Saleya, Promenade des Anglais

#3. Turijn

Een stad die de Olympische Winterspelen heeft georganiseerd moet zich wel uitstekend lenen voor een ski & city trip. Turijn ligt aan de voet van de Italiaanse Alpen en is de hoofdstad van de regio Piemonte. Bewonder de barokke paleizen, drink een espresso op één van de pleinen en bezoek een museum met eeuwenoude kunst. Turijn is ook de stad van slow food en dé plek om te genieten van ‘aperitivo’. Voor de transfer naar een skigebied dien je ruim een uur in te plannen. Skigebieden die goed te bereiken zijn vanuit Turijn zijn Bardonecchia, Via Lattea en Breuil-Cervinia.

  • Vliegen vanuit Amsterdam: 1 uur en 40 minuten
  • Dichtstbijzijnde skigebieden: Bardonecchia, Via Lattea, Breuil-Cervinia
  • Bezienswaardigheden: Palazzo Madama, Duomo di San Giovanni, Egyptisch museum
50672 -  (9)
(Foto: © Pixabay)

#4. Salzburg

Een andere Oostenrijkse stad die zich uitstekend leent voor een combinatie tussen skiën en een stadsbezoek is Salzburg. Het centrum van de Mozartstad staat in zijn geheel op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en door de compactheid kun je in korte tijd veel zien. Dwaal door het historische centrum, wandel naar de vesting Hohensalzburg en vergaap je aan Slot Mirabell. Aan skigebieden geen gebrek rond Salzburg. Werfenweng is een compact, familieskigebied en bevindt zich op minder dan een halfuur afstand. Ook skigebied Hochkönig, Skiregion Dachstein-West en de Salzburger Sportwelt zijn prima te combineren met een citytrip in Salzburg.

50672 -  (10)
(Foto: © Pixabay)

#5. Bern

Bern is de ‘bondsstad’ van Zwitserland en de oude binnenstad is opgenomen in de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De stad ligt aan de rivier de Aare en rond de rivier liggen diverse stadsdelen. Een gebouw dat niet te missen valt is het Bundeshaus, waar de regering en het parlement van Zwitserland is gevestigd. Wanneer je de kans krijgt moet je zeker een kijkje nemen in en bij de Zytglogge. Dit astronomische uurwerk is gebouwd rond de 12e en 13e eeuw en binnenin weet je niet wat je ziet. Is het een dagje wat minder weer? Met 6 kilometer aan arcades, beschikt Bern over een van de langste overdekte winkelpromenades van Europa. Met de trein reis je vanuit Bern snel naar skigebieden als de Jungfrau Region en Gstaad.

  • Vliegen vanuit Amsterdam: 1 uur en 25 minuten Zürich, 1 uur trein naar Bern
  • Dichtstbijzijnde skigebieden: Adelboden-Frutigen-Lenk, Jungfrau Region, Gstaad
  • Bezienswaardigheden: Zytglogge, Münster kathedraal, berenkuil
50672 -  (11)
(Foto: © Pixabay)


Thijs Winter

Over Thijs

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.