19 mei 2019 door Florien in Tips

Op een aantal uitzonderingen, gletsjers en Noorse zomerskigebieden na, is het wintersportseizoen van 2018/2019 helaas weer voorbij. Tijd voor de zomer. Wij van de Snowplaza redactie vinden dat toch altijd weer een dingetje, maar gelukkig hebben we in de loop der jaren genoeg tips verzameld om de zomer te overleven. Baal jij ook zo dat de winter weer voorbij is? Lees dan snel verder!

#1. Indoor skiën

Kun je niet wachten om weer op de latten te staan en zit een exotisch skigebied of weekendje skiën op de gletsjer er niet in dit jaar? Een indoor skihal is dan een goede oplossing. Natuurlijk haalt skiën in een skihal het nooit bij echte pistes en frisse berglucht, maar je waant je wel weer even helemaal in 'wintersportsferen'. En na afloop? Lekker lunchen op het terras natuurlijk!

#2. (Winter)sporten op het water

Is er geen sneeuw? Kies dan voor waterskiën of wakeboarden. Heel anders, maar het is het proberen zeker waard! Wie weet heb je er wel net zoveel talent voor als skiën of snowboarden! Nog een voordeel: het is lekker verfrissend op warme dagen.

#3. Kook elke week een wintersportmaaltijd

Schnitzels, Kaiserschmarrn, Tiroler Gröstl, Tartiflette, Kaasfondue en Rösti smaken ook heerlijk thuis aan de keukentafel of op je eigen terras. Duik daarom lekker de keuken in en kook alle wintersportrecepten van Snowplaza. Bij iedere hap waan je je weer even terug op het terras van die ene leuke berghut.

Portie Kaiserschmarrn in Nederland
Kaiserschmarrn smaken thuis ook erg lekker!

#4. Wintersportfilms kijken

Zit je thuis op de bank te balen van de zomer? Zet een wintersportfilm op. Snowfever, Snow Dogs, Hot Tub Time Machine of Chalet Girl, er zijn genoeg mogelijkheden. Zo kom je weer even helemaal in de wintersportstemming. Ook YouTube staat vol met fijne wintersportvideo's. Wat dacht je van onze eigen webserie 24 UUR IN? Ideaal als inspiratie voor je volgende vakantie! Bekijk hier nog eens alle afleveringen >

#5. Downhill mountainbiken

Een zomerse activiteit die wat ons betreft het meest lijkt op skiën, is downhill mountainbiken. Een heel andere sport natuurlijk, maar je maakt wel gebruik van de skilift en daarna daal je via een spannend pad af naar beneden. Ook hier zijn verschillende moeilijkheidsgraden en houding en evenwicht zijn erg belangrijk. Dingen die je in de zomer kunt doen die net zo leuk zijn als skiën >

Downhill Mountainbiken
Downhill mountainbiken is een goed alternatief in de zomer!

#6. Zomerskiën op een gletsjer

Dankzij de aanwezigheid van een aantal gletsjers, kun je ook zomers skiën op echte pistes en sneeuw. De Hintertuxer Gletscher bijvoorbeeld, is maar liefst 365 dagen per jaar open. Natuurlijk is het aantal pistes iets beperkter, maar skiën is zeer goed mogelijk! Bekijk hier een overzicht van alle gletsjerskigebieden waar je zomers kunt skiën >

#7. Doe ski oefeningen

Ieder jaar neem je jezelf voor om goed voorbereid op wintersport te gaan. Ieder jaar start je alleen weer veel te laat met ski oefeningen, waardoor je gegarandeerd een dag met spierpijn rondloopt. Start daarom deze zomer alvast met ski oefeningen. Niet alleen een ideale voorbereiding voor de winter, maar ook een fijn voordeel voor je 'summerbody'. 

#8. Boek alvast je volgende wintersport

Kun je niet wachten om weer in de sneeuw te staan? Boek dan alvast je wintersport voor komend seizoen. Veel reisorganisaties stunten met aantrekkelijke kortingen en vroegboeken heeft zo z'n voordelen. Roep je vrienden of familie bij elkaar en maak samen alvast plannen voor volgende winter. 

Twee skiërs op de piste in Zweden
Lang leve de voorpret! Boek alvast je volgende wintersport!

#9. Organiseer een après-ski feestje

Skiën en après-ski zijn voor veel wintersporters onlosmakelijk met elkaar verbonden. Na een heerlijke dag op de latten, is niks fijner dan samen met je vrienden of familie een paar biertjes drinken in de après-ski. Lekker meezingen met de hits en helemaal uit je dak gaan. Wil je die gezelligheid ook in de zomer meemaken? Organiseer zelf een après-ski feestje. Schnapps met een peertje erin, bier in bierpullen, Oostenrijkse hapjes, iedereen in Lederhosen of Dirndl en uiteraard een geweldige afspeellijst met hits op de achtergrond.

#10. Aperol Spritz smaakt ook op je eigen terras

Een Aperol Spritz smaakt niet alleen lekker op wintersport, maar ook op je eigen terras in het zonnetje. Neem een groot glas en voeg daar 5 ijsklontjes en een schijfje citroen of sinaasappel aan toe. Houd vervolgens de verhouding van 1/3 Aperol, 1/3 prosecco en 1/3 Spa rood of bruiswater aan. Dan smaakt ie ongeveer net zo lekker als in de sneeuw!

Aperol Spritz in de bergen
Zomer of winter, Aperol Spritz smaakt altijd!


Heb jij nog meer tips om de zomer te overleven? Laat een reactie achter!

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen