29 september 2013 door Thijs in 'Familie/kinderen', Skigebieden onder de loep''

Familievriendelijk Zwitserland

Waar moet een Een winters familiesprookje in Grächen

Grächen wordt gezien als een van de meest familievriendelijke bestemmingen van Zwitserland. Het autovrije centrum voelt sfeervol aan dankzij de authentieke Walliser huizen. In Grächen wordt er alles aan gedaan om kinderen een onvergetelijke wintersport te laten beleven. Het SiSu Kinderpark op de Hannigalp, dat je bereikt via een speciale sprookjesgondel, biedt maar liefst 4000 m² winterplezier. Compleet met iglodorp, kinderrestaurant, spooktunnel en snowtubing baan is dit een kinderpark van unieke proporties. Vanzelfsprekend is ook de oefenweide met kinderlift en lopende band nabij. SiSu de sneeuwvogel ziet erop toe dat kinderen spelenderwijs en met veel plezier kennis maken met skiën.

Arosa, al jaren populair onder families

Familievriendelijke skidorpen in Zwitserland dragen het kwaliteitskeurmerk ‘families welkom’. Zo ook Arosa. Op de Arosa Junior Club beleven kinderen iedere dag een nieuw avontuur. Onder begeleiding van ervaren skileraren draaien ze hun eerste bochtjes op de ski’s. Kinderen die al meer ervaring hebben, kunnen deelnemen aan een skisafari door het overzichtelijke skigebied. Ook is er een speciaal kinder-funpark waar voorzichtig de eerste sprongen gemaakt kunnen worden. En mochten de kids ’s avonds nog energie over hebben, dan is er een verlichte rodelbaan die garant staat voor plezier.

Familievriendelijk Arosa

In het Haslital worden families met open armen ontvangen

Haslital is een familievriendelijk wintersportdal in het Berner Oberland. De wintersportplaatsen Meiringen-Hasliberg en Innertkirchen behoren tot deze regio waar kinderen met open armen worden ontvangen. In het skigebied is het Skihäsliland de plek waar de jongste wintersporters zich zullen vermaken. Skihäsliland ligt bij het middenstation van de Bidmi-lift en is onder meer voorzien van een skicarrousel, 3 kinderliften, 2 babyliften en een iglodorp. Kinderen onder de vijf, die nog niet zelfstandig genoeg zijn, kunnen in het Haslital toch al kennis maken met skiën. Bij de MuKi/VaKi lessen wordt de skileraar ondersteund door een vader of moeder. Maken ze vorderingen, dan stromen ze door naar het kleuterklasje. Bij de 1840 meter hoge Käserstatt ligt een speciaal funpark voor kinderen. De obstakels zijn zo aangepast dat ze hier uitstekend uit de voeten kunnen. Shaun White is immers ook niet op metershoge kickers begonnen!

Snowli houdt in Savognin een oogje in het zeil

In het rustige skidorp Savognin is er voor de allerkleinsten een grote rol weggelegd. De oefenweide en het kinderpark La Nars liggen vlakbij het centrum. Slepen met het materiaal is niet nodig, de Pinocchio-Express zet de kinderen bij het kinderland af. Na de langste overdekte lopende band van Zwitserland te hebben genomen, staan de kids klaar voor hun eerste afdaling. De skicarrousel is ideaal om te leren glijden en het evenwicht te bewaren. Wanneer je kinderen nog te jong zijn om te skiën, maar je zelf graag wel een lange tocht wilt maken, biedt de Pinocchio Club uitkomst. Knutselen, koekjes bakken, sneeuwpoppen bouwen; je kunt ze hier met een gerust hart achterlaten.

Familievriendelijk Savognin

Winterse avonturen in de Aletsch Arena

De Aletsch Arena bestaat uit de familievriendelijke dorpen Bettmeralp, Riederalp en Fiesch. Autovrij, aan de piste en alle ruimte om sneeuwpoppen te bouwen en sneeuwballen te gooien. De authentieke plaatsjes liggen hoog boven het Rhôhnedal en zijn alleen bereikbaar per gondel. Kindersonnenland, in het centrum van Bettmeralp, is dé plek om winterplezier te beleven. Sleeën, snowtubing of gewoon lekker spelen in de sneeuw. Nieuwe vriendjes zijn hier zo gemaakt! Ook maken de kinderen kennis met Snowli. Snowli helpt ze bij het maken van hun eerste meters op de ski’s. Ook in Riederalp wordt de nodige aandacht besteed aan de jongste gasten. Bij BOBO’s Kinder-Club kunnen kinderen vanaf 2,5 al deelnemen aan een kennismakingsles. Daarnaast is er de Bergkamweg, een interactieve wandelroute met multimediale panelen die waardevolle informatie geven over de natuur en cultuur van de regio.

Klik hier voor meer informatie over een familievriendelijk vakantie in Zwitserland >>

Familievriendelijk Aletsch Arena

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen