Skip to navigation Skip to main content

Alpenweer: lente komt rustig op gang

50398 - Alpenweer: lente komt rustig op gang (2)

Het einde van het wintersportseizoen is in zicht. Dat is ook te merken aan de temperatuur. De komende dagen voert een zuidelijke stroming milde lucht aan. De noordkant van het Alpenmassief krijgt te maken met zeer hoge temperaturen. Iedereen die met Pasen gaat skiën kan zich opmaken voor warme, zonnige dagen.

Temperaturen gaan omhoog

De lente verovert terrein in het Alpengebied. Het nulgradenniveau stijgt de komende dagen naar 2500 tot 3000 meter. Bij deze waarde gaan de sneeuwcondities in de lager gelegen skigebieden snel achteruit. Daarbij wordt er tot en met Pasen amper neerslag verwacht. Verder schijnt de zon vooral aan de noordzijde van de Alpen volop. Aan de zuidkant van het Alpenmassief zijn op donderdag en vrijdag meer wolken met soms neerslag. Doordat de aangevoerde lucht vrij mild is, valt er af en toe lichte regen op de pistes, vooral beneden de 1500 meter. Gelukkig zijn de hoeveelheden niet al te groot.

 

  • Sneeuwhoogte

  • Webcams

  • Snowalert

  • Weerbericht

  • Jaaroverzicht

 

Na Pasen zuidkant een vers laagje sneeuw

Toch zijn er in april ook nog dagen met sneeuw mogelijk. Zo berekenen de weermodellen voor volgende week neerslag. De Italiaanse bergen krijgen mogelijk10 cm verse sneeuw boven de 1500 meter. In de regio rond Cortina d'Ampezzo kun je in de laatste week van april, als de weerverwachtingen uitkomen, op dinsdag of woensdag op een vers laagje sneeuw skiën. Volgende week woensdag lees je op Snowplaza het laatste Alpenweer van dit wintersportseizoen.

50398 -  (4)
In de Zillertal Arena kan nog altijd geskied worden
In de Zillertal Arena kan nog altijd geskied worden
50398 -  (5)
Heerlijke omstandigheden op de Lauberhorn in de Jungfrau Region
Heerlijke omstandigheden op de Lauberhorn in de Jungfrau Region



123 - Winter - Michiel

Over Michiel

Als kind stapte Michiel 10x per nacht uit bed als er sneeuw was voorspeld. Niets was en is mooier dan kijken hoe het wit naar beneden dwarrelt. Inmiddels heeft hij van het weer zijn beroep gemaakt.