Skip to navigation Skip to main content

Welke regio in Tirol past bij jou?

5035 - Welke regio in Tirol past bij jou? (1)

Dat Tirol de populairste wintersportregio van Oostenrijk is, is niet voor niks. De veelzijdigheid van deze regio is onovertroffen. Jong en oud voelt zich hier thuis. Je kan er freeriden, langlaufen, wandelen of gewoon skiën in één van de talloze skigebieden. Elke bezoeker geniet van Tirol: sporters, rustzoekers, natuurliefhebbers en gezinnen. Maak kennis met de regio’s in Tirol en ontdek welke het beste bij jou past. Wordt het de familievriendelijke Tiroler Zugspitz Arena of toch het ongerepte Tannheimer Tal? Kies voor een wintersport in Tirol!

Tal van grote skigebieden

De skigebieden van Tirol staan garant voor onbegrensd skiplezier voor alle niveaus. Zowel beginners als de meest ervaren wintersporters vinden hier de uitdaging die zij zoeken. Moderne liften en bergbanen bieden de juiste voorwaarden en skischolen van topniveau zijn eerder regel dan uitzondering. SkiWelt Wilder Kaiser-Brixental in de Wilder Kaiser is het grootste samenhangende skigebied van Oostenrijk met bijna 300 kilometer aan pistes. Ski Arlberg moet het doen met iets minder pistes maar hier valt buiten de pistes, voor freeriders, ook genoeg te ontdekken. De Silvretta Arena in Ischgl is ook een enorm skigebied (238 km piste) en hier heb je als voordeel dat er ook zeer gezellige après-ski is. Andere geroemde skigebieden in Tirol zijn Serfaus-Fiss-Ladis, Hochzillertal, Kitzbühel en de Zillertal Arena

Langlaufloipes om van te dromen

Tirol heeft ook een naam hoog te houden wanneer het draait om langlaufen. Honderden kilometers aan loipes die door de ongerepte natuur lopen liggen op je te wachten. Regio’s waar het langlaufers aan niets ontbreekt zijn bijvoorbeeld Achensee, Tannheimer Tal en het Pillerseetal. Rond de wonderschone Achensee, het grootste meer van Tirol, liggen 204 kilometer aan loipes in zowel de klassieke als skating variant. Het Tannheimer Tal heeft als hoogtepunt de 12 kilometer lange loipe door het Naturschutzgebiet Vilsalpsee, een beschermd natuurgebied. Het Pillerseetal heeft zich al lang geleden gespecialiseerd in cross country skiën en biatlon. Hochfilzen, een plaats in deze regio, is een vaste waarde op de kalender van de biatlon-wereldbekerwedstrijden.

Familievriendelijkheid is de norm

Familievriendelijkheid speelt in Tirol ook een grote rol. Tal van skigebieden en regio’s richten zich speciaal op families wat zijn uitweg vindt in voorzieningen en speciale arrangementen. In het Tiroler Oberland ligt het familieskigebied in Fendels wat met een mix van uitdagende en eenvoudige pistes skiplezier biedt voor het hele gezin. Rond de Achensee liggen diverse compacte skigebieden en bovendien zijn de skipassen en accommodaties hier nog vriendelijk geprijsd. De Tiroler Zugspitz Arena aan de voet van de hoogste berg van Duitsland is al jarenlang een geliefde bestemming onder families.

Skiën komt op plaats 1 in Tirol

Toch draait het in Tirol vooral om skiën. De meeste wintersporters trekken naar de bergen van Tirol om te genieten van de heerlijke, sneeuwzekere pistes. Groot of klein, familievriendelijk of freeride-waardig, iedere wintersporter vindt hier een skigebied met de nodige uitdaging. Kies bijvoorbeeld voor Wildschönau waar afgelopen seizoen door een nieuwe lift het skigebied Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau is ontstaan. Een skigebied met 145 kilometer aan pistes dat de regio een flinke impuls heeft gegeven. Dit is ook een aantrekkelijk gebied voor mensen die al jaren niet op de ski’s hebben gestaan, er worden hier cursussen aangeboden voor wintersporters die het skiën weer op willen pakken.

Klik hier voor meer informatie over een wintersport in Tirol >>

Thijs Winter

Over Thijs

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.