Skip to navigation Skip to main content

Start wintersportseizoen Stubaier Gletsjer

5027 - Start wintersportseizoen Stubaier Gletsjer (1)

Het Stubaital biedt wintersporters uitgestrekte skigebieden, traditionele en culinaire specialiteiten voor de fijnproevers en een uitgebreid familieaanbod. Door het seizoen heen worden er verschillende evenementen georganiseerd wat voor een levendige sfeer zorgt. Vanwege de gletsjer die tot meer dan 3000 meter hoogte reikt begint het wintersportseizoen in Stubai vroeger dan elders. Vanaf vrijdag 20 september opent de Stubaier Gletsjer en worden de eerste afdalingen van het seizoen gemaakt. Vandaag nog snel even een ticket naar Innsbruck boeken?

Grootste gletsjerskigebied van Oostenrijk

Met ruim 100 kilometer aan pistes is de Stubaier Gletsjer het grootste gletsjerskigebied van Oostenrijk. Aan het eind van het Stubaital ligt een imposante gletsjer die tot een hoogte van ruim 3333 meter reikt. Het skigebied beschikt over tal van moderne liften waardoor een snelle doorstroming gegarandeerd is. In het begin van het seizoen is het hier in de weekenden vaak erg druk waardoor dit geen overbodige luxe is. Het piste-aanbod op de Stubaier Gletsjer is diverse waardoor ieder type skiër hier uit de voeten kan. Wanneer de sneeuwcondities later deze winter optimaal zijn is de ongeprepareerde skiroute Wilde Grub’n een echte aanrader! Vanaf dit weekend beschik je nog niet over het complete aantal pistes maar kun je toch al flink wat kilometers maken!

Vier veelzijdige skigebieden

De vier skigebieden in het Stubaital -de Stubaier Gletsjer, Schlick 2000, Serles en Elfer- hebben allemaal een uniek karakter. Snowboarders en freeskiërs kunnen voor spectaculaire afdalingen terecht in het Moreboards Stubai Zoo Snowpark op de gletsjer. Skiërs, snowboarders, wandelaars, langlaufers en paragliders vermaken zich in het Schlick 2000 skicentrum. De skigebieden van Serles in Mieders en Elfer in Neustift bieden plezier op de 6 verschillende rodelbanen en de pistes zijn ideaal voor beginnende wintersporters en kinderen. Bij een verblijf van minimaal twee dagen kun je gebruik maken van de Stubaier super skipas, waarbij het mogelijk is om alle vier de gebieden te verkennen.

BIG Family - familievriendelijke wintersportregio

Het Stubaital staat bekend om zijn kindvriendelijkheid en is dit jaar voor de vierde keer op rij door uitgeroepen tot meest gezinsvriendelijke regio van de Alpen. Een vakantie naar dit gebied is voor gezinnen met jonge kinderen extra voordelig. Per betalende ouder krijgt een kind onder de 10 jaar een gratis skipas en huur van skimateriaal.

Levendige sfeer met tal van evenementen

De vijf dorpen in het Stubaital – Neustift, Fulpmes, Telfes, Mieders en Schönberg bieden genoeg vermaak buiten de pistes. Zo zijn er theatervoorstellingen te bezoeken en talloze kerstmarkten in de aanloop naar kerstmis. Ook op de piste worden diverse evenementen georganiseerd waaronder O’Zapft is! O’Zapft is! is vergelijkbaar met het Oktoberfest in München en wordt op 12 oktober op de gletsjer gevierd. Het Stubaital ligt in het hart van Tirol op slechts 20 minuten rijden van Innsbruck. Met deze centrale ligging is het skigebied de perfecte uitvalsbasis voor een weekend of langer op de latten.

112 - Winter - Joris

Over Joris

Joris is een bergliefhebber in hart en nieren. Al van kinds af aan komt hij in de bergen, zowel in de zomer als winter. Inmiddels brengt hij veel tijd per jaar door in de bergen en zijn er weinig plaatsen waar hij niet geweest is.