Skip to navigation Skip to main content

Alpenweer: zonnig lenteweekend, daarna verse sneeuw

50265 - Alpenweer: zonnig lenteweekend, daarna verse sneeuw (2)

Het krachtige hogedrukgebied dat de afgelopen dagen het weerbeeld bepaalde in Centraal Europa, loopt zondag en maandag in de Alpen een deukje op. Aan de noordkant van de Alpen valt maandag een dun laagje verse sneeuw. De temperatuur gaat ook iets omlaag en tijdelijk steekt er een koude noordenwind op.

Een zonnig lenteweekend

Het blijft zaterdag nog droog. De zon schijnt volop in het Alpengebied. Met veel zonneschijn is het lenteachtig. In de middag ligt het nulgradenniveau ver boven de 2500 meter. De maximumtemperatuur ligt op 1500 meter hoogte tussen de 6 graden in de Franse wintersportgebieden en tussen de 10 à 11 in de Dolomieten. Ook zondag is het vrij zacht in de Alpen. Wel trekt de noordelijke wind aan en zijn er vooral in de middag meer wolkenvelden te zien.

Maandag verse sneeuw in Oostenrijk

Een zwak koufront brengt op maandag vooral in Vorarlberg, Tirol en Salzburgerland 1 tot 7 cm verse sneeuw boven de 1500 meter. Daarbij daalt het nulgradenniveau tot 1300 meter. Op 1500 meter hoogte is de temperatuur ongeveer min 2 graden in de Oostenrijkse wintersportgebieden. Een stuk frisser dan de afgelopen dagen. Aan de zuidkant van de Alpen blijft het vrijwel droog en ligt de temperatuur een stuk hoger. Ook blijft de zon nog een groot aandeel in het weerbeeld leveren.

Laatste dagen van maart opnieuw lenteachtig

Dinsdag is de koudste dag van de komende periode met een temperatuur op 1500 meter in de middag van -9 in Tirol, tot 6 graden in Trentino. Wel blijft het veelal droog en schijnt de zon van tijd tot tijd. Daarna gaat het kwik weer omhoog en blijft het tot en met het weekend droog, omdat het hogedrukgebied opnieuw grip krijgt op het weer in de Alpen. Vanaf donderdag ligt het nulgradenniveau in de middag in veel wintersportplaatsen weer ruim boven de 1500 meter en daarmee is het weer volop voorjaar in de bergen.

50265 -  (2)
Een zonnige dag vandaag in Saalbach-Hinterglemm
123 - Winter - Michiel

Over Michiel

Als kind stapte Michiel 10x per nacht uit bed als er sneeuw was voorspeld. Niets was en is mooier dan kijken hoe het wit naar beneden dwarrelt. Inmiddels heeft hij van het weer zijn beroep gemaakt.