21 maart 2019 door Florien in Après-ski

Après-ski is voor veel wintersporters een belangrijk onderdeel van de skivakantie. Tijdens de wintersportweek wordt meerdere malen een bezoek aan de après-ski gebracht. Niet gek, want het is ook ontzettend leuk en gezellig. Losgaan met je vrienden, allemaal gekke drankjes drinken en keihard meezingen met de muziek is een prima afsluiter van een fijne dag op de piste. Daarom in dit weblog 8 redenen waarom après-ski zo leuk is.

#1. Je kunt de nummers gemakkelijk meezingen

Het fijne van après-ski is dat je (bijna) alle hits uit volle borst mee kunt zingen. Nummers als 'Anton aus Tirol', 'Cowboys und Indianer', 'Joanna' en 'Hey! Wir woll'n die Eisbären sehen' komen standaard ieder jaar voorbij en zijn maar moeilijk te vergeten. En alle nieuwe releases? Geen zorgen, de tekst is vaak zo makkelijk, dat je ze al snel mee kunt zingen!

Après-ski is elke dag weer feest!

#2. Je hoeft niet na te denken over je haar en je outfit

In Nederland sta je uren voor de spiegel voordat je gaat stappen. Je haren, outfit en accessoires moeten allemaal perfect op elkaar afgestemd zijn. Bij de mannen gaat er een extra laag gel in het haar en bij de vrouwen nog een laagje poeder op het gezicht. Op wintersport maakt het allemaal niks uit. Je skischoenen zijn het enige onderdeel van de outfit die je verwisseld. Muts op en van dat helmhaar is niks meer te zien! Poedertjes zijn niet nodig, want de natuurlijke blos op je wangen is meer dan genoeg.

#3. Het feest begint al vroeg in de middag

In Nederland is de gemiddelde tijd om naar de kroeg of club te gaan niet voor 22.00 uur. In de Alpenlanden begint het feest al vroeg. Meestal vanaf een uur of 14.00/15.00 in de après-ski bars aan de piste en daarna gaat het tot in de late uurtjes door in het dorp.

Schneebar Oberkaser in Kirchberg
Er zijn allerlei bars aan de piste waar je al vroeg in de middag terecht kunt

#4. Je kunt er de hele week naartoe

Thuis duik je één, hooguit twee, keer per week de kroeg in. Er moet immers gewoon gewerkt worden en daarnaast heb je de tijd (en het geld) er ook niet voor. Op wintersport is alles anders. Je hebt genoeg gespaard voor de vakantie en naast elke dag vroeg op de piste staan, heb je verder geen verplichtingen. Je kunt iedere avond helemaal losgaan! Bekijk hier de leukste après-ski dorpen >

#5. Geen duur ticket voor een concert van Jan Smit of Wolter Kroes

Een ticket naar een concert van Jan Smit, Gerard Joling of Wolter Kroes is in Nederland flink prijzig. Tel daar de nodige drankjes bij op en je komt op een dure avond. Op wintersport heb je geen dure entreekaartjes nodig en zijn bier en shotjes het enige waar je die avond geld aan uit hoeft te geven. In de populaire wintersportdorpen treden geregeld bekende Nederlanders op en vaak kun je ook nog genieten van aantrekkelijke kortingen op shotjes. Top toch!? 

Dries Roelvink in de après-ski
Dries Roelvink in de Eisbar in Kirchberg

#6. De dag erna heb je (meestal) geen kater

Het voordeel van après-skiën is dat je vroeg begint en (meestal) vroeg eindigt. Natuurlijk gaat er in die paar uur genoeg alcohol in, maar daarna eet je een stevige maaltijd en duik je vroeg je bed in. 's Morgens stap je de frisse berglucht in en je voelt je weer als herboren. En is het toch iets uit de hand gelopen? Dan kun je altijd nog de anti-katertips van Snowplaza gebruiken.

#7. Je kunt ongegeneerd met je ouders op stap gaan

Kun jij je de laatste keer herinneren dat je met je ouders op stap bent gegaan? Op de jaarlijkse kermis of het buurtfeest na, komt dat eigenlijk niet voor. In de Alpen is dat anders. Paps en mams gaan los, betalen vaak een extra rondje en maken van de avond een groot succes.

#8. Je kunt drankjes drinken die je niet snel in Nederland zult tegenkomen

Heb jij je vrienden thuis wel eens een 'Willy mit Birne', 'Jagerbomb' of een 'Bombardino' zien bestellen? In de wintersportlanden vliegen deze drankjes, samen met bier, Aperol Spritz en wijn, in grote getallen over de bar. Alles wordt door elkaar heen gedronken en het maakt de sfeer alleen maar gezelliger. De lekkerste alcoholische versnaperingen op een rijtje >

Aperol Spritz in de bergen
Heerlijk zo'n Aperol Spritz op het terras!

Waarom ben jij zo gek op après-ski?

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen