Skip to navigation Skip to main content
50171 - 5 tips voor activiteiten buiten de pistes in Kitzbühel (2)

Kitzbühel is een kleurrijke wintersportbestemming in Tirol. Het stadje staat vooral bekend om de prachtige winkels, Hahnenkamm Rennen, goede restaurants en vele skimogelijkheden. Skiën kan hier in skigebied Kitzbühel & Kirchberg, KitzSki, dat 230 km aan pistes telt. Je kunt hier iedere dag mooie tochten maken en genieten van een lunch of pauze in de vele knusse berghutten. Naast skiën en snowboarden valt er natuurlijk nog veel meer te beleven. In dit weblog geef ik je een aantal tips voor leuke activiteiten in Kitzbühel.

Kitzbühel: ook leuk als je niet op de piste staat

Naast skiën en snowboarden valt er nog veel meer te beleven in Kitzbühel. De wintersportbestemming is dus ook zeer geschikt voor winterliefhebbers die niet op de piste staan. Het landschap rondom de stad leent zich uitstekend voor allerlei prachtige wandelingen. In het kleurrijke centrum is de hele dag door genoeg vermaak. Bewonder bijvoorbeeld de mooie winkels of ga op ontdekkingstocht in de lokale horeca.

#1. Shoppen

In het centrum van Kitzbühel vind je hele mooie winkels. De kleurrijke huizen en gezellige straten maken de winkelbelevenis extra bijzonder. De meeste winkels zijn van duurdere merken, zoals Louis Vuitton, Gant en Bogner. Niet ideaal voor de kleine portemonnee, maar geloof me, alleen kijken is ook meer dan de moeite waard! Naast winkels met bekende merken zijn er ook sportwinkels, speciaalzaken en kleine boetiekjes.

50171 -  (6)
Het centrum is prachtig!

#2. Culinair genieten

Liefhebbers van lekker eten zijn in Kitzbühel aan het juiste adres. Er zijn allerlei verschillende restaurants in verschillende segmenten. In de keukens gebruikt men vooral producten uit de streek. Je vindt hier een aantal sterrenrestaurants waar je kunt eten op hoog niveau (bijv. de Kupferstube). Ook voor typisch Tiroler gerechten, pizza's en gerechten uit internationale keukens ben je hier aan het juiste adres. Zin in een borrel? Er zijn leuke cafés en après-ski mogelijkheden.

#3. Een tocht met een paardenkoets

Ben je op zoek naar een romantisch avondje uit of een leuke activiteit met het hele gezin? Maak dan een tocht met een paardenkoets. De koets wordt voortgetrokken door paarden en begeleid door een koetsier. In Kitzbühel vind je daar twee mogelijkheden voor. De eerste is bij de familie Eberl en de tweede is bij het Henntalhof. Neem plaats onder een warm dekentje en geniet van het prachtige winterlandschap.

50171 -  (7)
Een ritje met de paardenkoets door het besneeuwde landschap is geweldig!

#4. Rodelen

Rodelen is een leuke activiteit voor jong en oud. Tijdens een vakantie in Kitzbühel kun je kiezen uit een aantal mogelijkheden. Dat zijn:

  • De rodelbaan vanaf de Kelchalm in Aurach. Deze is te voet bereikbaar via een wandeling van 1,5 uur. Eenmaal bij de Bochumerhütte kun je met een slee afdalen via de 4 km lange rodelbaan.
  • Rodelen vanaf de Trattenbachalm in Jochberg. Ook deze rodelbaan is alleen te voet bereikbaar. De wandeling duurt ongeveer 2 uur en daarna kun je 5 km lang afdalen met een slee.
  • De Gaisberg in Kirchberg. Op de Gaisberg kan overdag en 's avonds gerodeld worden. Neem de stoeltjeslift omhoog en geniet daarna van een heerlijke afdaling op de slee.

#5. Winterwandelen

De omgeving rondom Kitzbühel leent zich uitstekend voor het maken allerlei mooie wandeltochten. Een aanrader is de wandeling naar de Schwarzsee. Deze hebben wij zelf uitgetest en de route is werkelijk prachtig. In alle rust wandel je tussen de dennenbomen door naar het meer. Naast deze wandelroute is er nog veel meer mogelijk. Wil je je wanen buiten de gebaande paden? Ga een keer sneeuwschoenwandelen. Benieuwd naar alle wandelmogelijkheden? Bekijk een overzicht van alle wandelingen op de interactieve kaart >

50171 -  (8)
Wandelen in de omgeving van Kitzbühel
Florien Winter

Over Florien

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.