Skip to navigation Skip to main content

Winter-zomer vergelijkingen in de skigebieden

4887 - Winter-zomer vergelijkingen in de skigebieden (1)

In de meeste skigebieden in Oostenrijk, Duitsland en Italië is de sneeuw nu volledig weggesmolten en begint eindelijk het zomerseizoen. We hebben een winter-zomer vergelijking van vijf wintersportplaatsen gemaakt. De eerste vergelijkingen zijn van: Winterberg, Ischgl, Oberndorf in de Allgäu, Sölden-Hochsölden-Vent en de Kronplatz in Zuid-Tirol. Later komen er nog meer vergelijkingen waarbij je dezelfde berg in twee verschillende seizoenen ziet. Heb je meer reisfoto's van de winter en de zomer? Stuur ons dan gerust een e-mail, dat word erg gewaardeerd. Veel kijkplezier met de foto's!

Winterberg in de winter en de zomer

Het skigebied van Winterberg is een paradijs voor wintersporters. Op de Kahler Asten (842m) liggen meer dan 20 kilometer aan pistes. Een volwaardige wintersportbestemming en dat op slechts een paar uur rijden! Het vakantieoord Winterberg is niet alleen in de winter een prima bestemming, het is ook heel uitnodigend in de zomer.

Ischgl: dag en nacht verschil

In de winter feest en in de zomer heerlijk relaxen! Ischgl staat bekend als feestmetropool van de Alpen. De après-ski vindt plaats in tal van bars en gaat door tot in de kleine uurtjes. Ook het skigebied van Ischgl heeft veel te bieden, meer dan 200 km aan pistes voor skiërs en snowboarders. In de zomer wordt er naar Ischgl afgereisd om rust te vinden te midden van een ongerept berglandschap.

Oberstdorf in de winter en de zomer

Voor een skigebied met stijl moet je toch wel naar Oberndorf in de Allgäur Alpen. Dankzij het grote Vierschansentoernooi is de bestemming wereldberoemd geworden. In de winter kun je prachtig skiën op de Nebelhorn en Fellhorn. Zomers kun je als bergliefhebber de mooiste wandel en fietstochten maken langs tal van meren.

Ötztal: sneeuw…zelfs in de zomer

Midden in Sölden-Hochsölden-Vent bevind zich het mooie Sölden met zijn drie megabergen van meer dan 3000 meter en twee gletsjers. Ook hier vind je barretjes in overvloed en hoef je je geen moment te vervelen. Het moderne skigebied Sölden biedt meer dan 160 km aan skipistes. Het zomerprogramma van de meeste vakantiegangers bestaat vooral uit wandelen en klimmen. Een wandeling naar de drie bergtoppen is zeker de moeite waard.

De machtige Kronplatz in de winter en de zomer

Zowel in de winter als in de zomer is de 2275 hoge bergtop van de Kronplatz het bezoeken meer dan waard. Vanaf de top kun je genieten van de prachtige uitzichten op de Zuid-Tiroolse Alpen en de Dolomieten. In de winter is er 116 km aan pistes beschikbaar op de Kronplatz. Tijdens de zomer vind je hier zeven natuurparken met unieke flora en fauna.

Wanneer kan ik weer skiën?

Als je je abonneert op de Snowplaza SnowAlert informeren wij je over de eerste sneeuwval in jouw favoriete skigebied. Je hoeft alleen even het formulier in te vullen en dan sturen we jou een e-mail wanneer er weer sneeuw valt!

Klik hier om je in te schrijven voor de Snow Alert >>

Winter Male Author 1

Over Jim

Op 9-jarige leeftijd stond Jim voor het eerst op een snowboard in de Zwitserse Jungfrau Region. Hij kreeg het kunstje al snel onder de knie. Jaarlijks gaat hij op pad met een grote groep, waarbij het iedere dag feest is.