Skip to navigation Skip to main content

Videoweerbericht: eind van de week sneeuw

Gisteren in het zuiden van de Alpen wat zonneschijn, aan de noord- en westkant hadden de wolken de overhand. Op verse sneeuw hoeven we helaas niet te rekenen. Vandaag hebben we te maken met enkele opklaringen maar donderdag neemt vanuit het westen de bewolking weer toe. Vooral in de Franse Alpen gaat wat neerslag vallen maar later verplaatst deze depressie zich ook naar Zwitserland en Italië.

Donderdag verse sneeuw

Veel zon vandaag in de Franse Alpen waardoor het hier een prachtige wintersportdag wordt. De sneeuwomstandigheden zijn prima, zeker op de pistes boven de 1500 meter. Zwitserland hetzelfde weerbeeld, aan de noordflank is het alleen wel aan de zachte kant. In de Dolomieten veel zonneschijn waardoor de temperatuur ook hier behoorlijk zacht uitvalt. Ook in Oostenrijk zien we de zon schijnen, in het noorden kan af en toe wat bewolking voorkomen. Donderdag gaat het in het westen van de Alpen sneeuwen maar de hoeveelheden zijn niet echt heel groot. Vrijdag is er wederom kans op verse sneeuw.

Wil jij weten hoeveel sneeuw er in jouw skidorp gaat vallen? Meld je dan nu aan voor de Snowalert! >>

122 - Winter - Marco

Over Marco

Waarschijnlijk ken je Marco van het NOS journaal waar hij het weer presenteert. Hij gaat ieder jaar op wintersport en het liefst naar Les Trois Vallées. Voor Snowplaza verzorgt hij regelmatig het Alpenweer.