12 maart 2013 door Nicky in 'Skigebieden onder de loep', Reisverslagen''

Wintersport Sölden

Afgelopen voorjaarsvakantie was mijn rentree op de Oostenrijkse pistes, na vier lange jaren afwezigheid door blessures. En ik had geen betere week kunnen kiezen om weer voor het eerst op mijn board te staan! De hele week waren de omstandigheden nagenoeg perfect. De sneeuw was vers, de lucht was (met uitzondering van woensdag) de hele week strakblauw en de après-skibars zaten elke middag vol.

Voorjaarsdrukte deel I

Vrijdagnacht om drie uur vertrokken we al vanuit Alkmaar richting Sölden, in de poging Neerlands grootste ergernis onderweg naar wintersport te kunnen ontlopen. Ondanks de vroege start wisten we de dans helaas niet te ontspringen, en sloten we enkele uren onderweg keurig aan in de file. De reis duurde dus iets langer dan gehoopt, maar uiteindelijk kwamen we aan het eind van de middag toch zonder al te veel problemen aan op de plaats van bestemming.

Voorjaarsdrukte deel II

Omdat we aan het eind van de middag pas in Sölden arriveerden waren we pas ’s avonds helemaal gesetteld in het appartement, dat trouwens direct aan de piste lag en uitkwam bij de Gaislachkogl-gondel. Hoe dan ook, te laat om nog spullen te huren en skipassen te halen, dus dat moest wachten tot de volgende ochtend. De volgende ochtend was iedereen vroeg op om zo snel mogelijk op de piste te kunnen staan. Gelukkig duurde het niet lang voordat iedereen in het bezit was van materiaal en skipas, en gingen we snel met de bus richting de Giggijoch om onze eerste gondel omhoog te pakken. Helaas bleek ook onze tweede vroege start tevergeefs. Eenmaal aangekomen bij de Giggijoch werd ons geduld namelijk nog bijna drie kwartier op de proef gesteld, toen we in onze tweede (deze keer autovrije) file van de vakantie terechtkwamen; de rij voor de eerste gondel. Gelukkig zaten we uiteindelijk in de gondel en kon de wintersport pas echt beginnen!

Uitzicht appartement Sölden

Het uitzicht vanuit het appartement

Zon, sneeuw en schnitzels

Eenmaal boven op de berg was het wintersportgevoel weer terug alsof het nooit was weggeweest. De ski’s en de snowboards werden vastgezet en we waren klaar voor de eerste afdaling! Een brede blauwe piste waar iedereen weer het gevoel kon terugkrijgen, en die uitkeek op het Almdudler-funpark waar ik het liefst meteen m’n eerste run van de vakantie neer wilde zetten. Zover was het echter nog niet, want in het belang van de groep besloten we om het gebied samen wat te verkennen. Via enkele rode pistes kwamen we halverwege de middag terecht bij het pisterestaurant Annemarie’s Huhnersteign, dat bij een deel van de groep al beter bekend stond als ‘Kippies’. Toen de Almdudler, de Tiroler gröstl, de halve haantjes, enorme hamburgers en nog grotere schnitzels werden geserveerd, snapte ik weer dat er nog een reden was waarom ik zo van wintersport hou. Niks is zo lekker als typisch Oostenrijks eten als je op de piste bent, en Kippies was dan ook de plek waar we meer dan eens terug te vinden waren tijdens de lunch.

piste Sölden

Vanuit het appartement meteen de piste op

Na een paar jaar op de ski’s stapte Nicky over op het snowboard, dat vond hij veel cooler. Voor hem is de berg één grote speeltuin. Hij heeft dan ook enorm genoten van een heel seizoen in de bergen.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen