Skip to navigation Skip to main content

Videoweer: Heerlijke zonnige dag

Gisteren was het met name in het oostelijke deel van de Alpen bewolkt en viel er her en der wat sneeuw. In de rest van de Alpen scheen geregeld zon. De komende dagen blijft het weer wisselvallig, maar vandaag zal het voor de meeste wintersporters een mooie dag worden. Het weer ziet er vandaag rustig uit en in Oostenrijk zal ook de sneeuw wegtrekken en de zon tevoorschijn komen. Morgen komt er een nieuwe storing vanuit het westen.

Genieten van de zon op de pistes

Vandaag wordt het met name een prachtige zonnige dag. In Frankrijk gaat er veel zon schijnen, de temperaturen liggen rond het vriespunt. Hetzelfde geldt voor Zwitserland, maar aan de noordwest flank zal er wat meer bewolking te vinden zijn. De temperaturen liggen duidelijk boven het vriespunt. In Italië liggen de temperaturen in de dalen rond zo’n 5 graden en op de pistes rond of net iets boven het vriespunt. In de Dolomieten is er veel zonneschijn. In Oostenrijk schijnt met name veel zon maar in Karintië is er eerst nog wat bewolking en in het uiterste zuidoosten kan het misschien nog wat gaan sneeuwen.

Morgen nieuwe storing vanuit het westen

Morgen gaat het weer met name sneeuwen. In Frankrijk zal er tot zo’n 20 centimeter sneeuw vallen. De sneeuwgrens ligt niet overal in de dalen maar de skigebieden krijgen een prachtige verse laag sneeuw. In Oostenrijk blijft het lang droog. Op vrijdag gaat het her en der ook regenen of sneeuwen, niet overal in de dalen.



122 - Winter - Marco

Over Marco

Waarschijnlijk ken je Marco van het NOS journaal waar hij het weer presenteert. Hij gaat ieder jaar op wintersport en het liefst naar Les Trois Vallées. Voor Snowplaza verzorgt hij regelmatig het Alpenweer.