Skip to navigation Skip to main content

De winter is al op de helft; wat een sneeuw dit jaar!

4426 - De winter is al op de helft; wat een sneeuw dit jaar! (1)

Na een wervelende start met veel sneeuwval - ongeveer 2 meter in Baad - is het vanaf januari wisselvallig. Net als in alle andere wintersportgebieden is het kwakkelen met afwisselend sneeuw, regen en dooi. Ondanks de dooi en regen zijn de pistes vanaf de opening van het seizoen o.a. door de goede besneeuwing in een bereconditie en heeft Ifen 280cm sneeuw. Maar goed, dat hebben jullie in de reisverslagen van mijn collega Kees Diamant al kunnen lezen.

Veel sneeuw voorspeld

Op 3 februari hadden we weer 40 cm sneeuw die vandaag, 4 februari - de dag van schrijven, ondanks de weersvoorspellingen, toch weer langzaam van de straten verdwijnt. Voor de komende dagen wordt er veel sneeuw en bittere kou voorspelt. In de nacht zal het kwik onder de min 20 komen. Volgende week komt er weer een invasie, maar dan die met een Hollandse tongval. Gedurende de krokusvakantie hebben de Nederlanders de macht in handen en bestaat vooral het achterste gedeelte van het Kleinwalsertal hoofdzakelijk uit Hollanders. Veelal gezinnen met kinderen die genieten van de veelzijdigheid van het gebied en de kindvriendelijkheid. Met name de Heuberg Arena en het dalskigebied zijn erg in trek.

Er ligt al heel veel sneeuw in Ifen, maar er komt nog veel meer

Graag geziene gasten

En daar zijn we blij mee! Wij, ik ben nu even Walser, zien de Hollandse gasten graag komen, omdat ze met plezier met vakantie gaan en dit ook uitstralen. De Hollander heeft vakantie en laat dat ook graag merken. Al zijn jullie in de ogen van de plaatselijke bevolking vaak wat luidruchtig. Ik noem dit gewoon: gezellig!

Sterren in de sneeuw

In maart is de grote vakantiegolf weer achter de rug en begint het mooie weer en de geweldige sneeuwcondities in het Kleinwalsertal. Bovendien kun je dan profiteren van goedkope aanbiedingen. Een leuke bijkomstigheid is dat het dal van 17 tot 22 maart bezocht gaat worden door diverse Nederlandse artiesten. Gedurende deze week zullen er opnamen worden gemaakt voor het TROS programma "Sterren in de sneeuw". René Schuurmans, Marianne Weber, Helemaal Holland, Wolter Kroes en nog vele anderen zullen op diverse plekken in het dal optredens verzorgen. Kijken dus, ook al is het niet jouw muziek of de mijne, je krijgt zo wel een goede indruk van het dal.

Meer infromatie over het hotel van René vind je hier >>

Winter Male Author 2

Over René

Wintersport is de grote hobby van René. Hij gaat ieder jaar met veel plezier naar de sneeuw en houdt van alles wat met skiën te maken heeft. Zijn enthousiasme probeert hij op het weblog van Snowplaza over te brengen.