Skip to navigation Skip to main content

Alpenweer: weer verse sneeuw

4356 - Alpenweer: weer verse sneeuw (1)

Ook vandaag overheerst in een groot deel van de Alpen de bewolking en er valt soms weer 5 tot 15 cm. De meeste sneeuw valt in de Franse Alpen, in het zuiden van Zwitserland en in Italië. In Oostenrijk is aan de noordflank van de Alpen de kans op sneeuw klein en ook in het zuiden van Duitsland valt weinig of geen sneeuw. Overigens valt in Italië de sneeuw niet overal tot helemaal in het dal. De sneeuwgrens ligt in de Dolomieten tussen 700 en 1100m. Deze sneeuwgrens geldt ook voor het zuiden van Oostenrijk.

Flink genieten

Morgen valt er vooral in de Dolomieten en in Karinthië een flink pak bij. Er kan 10 tot 20cm vallen. Verder is het op veel plaatsen bewolkt, maar in Frankrijk en ook in het zuiden van Zwitserland en de westkant van de Italiaanse Alpen, breekt de zon even flink door. Het wordt een moment van flink genieten op de pistes. Het is echter wel erg koud; Het vriest streng op 1500m en hoger en vooral in Zwitserland en Italië staat vrij veel wind.

In het Italiaanse Paganella ligt al een flink pak verse sneeuw

Donkere sneeuwwolken in Val Gardena

Donderdag ook weer sneeuw in het noorden

Donderdag heeft de noordflank van de Alpen de meeste sneeuw. In het zuiden schijnt de zon af en toe, al wordt dat in de Dolomieten. In Italië en ook in het zuiden van Oostenrijk nog een moeilijk verhaal. Vrijdag valt er vooral in Oostenrijk nog sneeuw.

In het Oostenrijkse Ellmau is het mooi weer vandaag, wwaarschijnlijk valt hier donderdag weer sneeuw

Het is flink koud in de Alpen momenteel

122 - Winter - Marco

Over Marco

Waarschijnlijk ken je Marco van het NOS journaal waar hij het weer presenteert. Hij gaat ieder jaar op wintersport en het liefst naar Les Trois Vallées. Voor Snowplaza verzorgt hij regelmatig het Alpenweer.