Skip to navigation Skip to main content

Zwitserland, sneeuwparadijs voor gezinnen

4314 - Zwitserland, sneeuwparadijs voor gezinnen (1)

Zwitserland doet alles om zijn gasten een perfecte wintervakantie te bezorgen, ook de kleintjes. Trefwoorden zijn een kwaliteitslabel voor gezinsvakantieplaatsen, kidshotels, het Swiss Snowkids lessysteem en zelfs gratis skipassen.

Label “Gezinnen welkom”

Meer dan 25 vakantieplaatsen, grote en kleine, voldoen aan de strenge eisen om het Zwitserse kwaliteitslabel als gezinsvriendelijke bestemming te mogen voeren. Dat wil zeggen dat ze qua voorzieningen en activiteiten helemaal inspelen op de behoeften van gezinnen. Gezinsvriendelijke accommodaties, speelplaatsen, kinderopvang, restaurants met kindermenu’s, excursies en sportieve activiteiten vormen daar onderdeel van.

Kidshotels en appartementen

Het ene gezin laat zich lekker verwennen in een hotel, maar veel Nederlanders zijn verknocht aan een appartement. De KidsHotels van Zwitserland zijn doorgaans te vinden in bestemmingen die het label “Gezinnen welkom” hebben. Tot de faciliteiten behoren gezinskamers, kinderbedjes, kindermenu’s en kinderstoelen in het restaurant. De KidsHotels Plus doen er nog een schepje bovenop met gratis kinderopvang, een uitgebreid activiteitenprogramma en nog veel meer.

Swiss Snowkids

Welk kind wil niet graag prins of prinses zijn? Of zelfs koning of koningin? Zo’n mooie titel kunnen ze krijgen als ze op sneeuwles gaan in Zwitserland. Het lessysteem van de 185 Zwitserse sneeuwsportscholen, de Swiss Snow League, is overal hetzelfde. In een boekje worden de vorderingen van de kinderen bijgehouden. Dat is makkelijk als je later in een andere plaats weer op les gaat. De sneeuwschool kan je dan meteen in de juiste groep indelen. De jongsten, vanaf circa 4 jaar, beginnen in de Swiss Snow Kids Villages, waar mascotte Snowli en zijn vriendjes en speciaal opgeleide leraren en leraressen ervoor zorgen dat ze spelenderwijs vertrouwd raken met de beginselen van het skiën.

Gratis skipas voor kinderen

Gratis skipas voor kinderen Kinderen en jongeren krijgen hoge kortingen op de skipassen. Veel plaatsen hebben gezinspassen en soms skiën kinderen tot 8 of 9 jaar zelfs voor het nultarief. Daaronder de toppers Zermatt en Saas-Fee en andere Walliser bestemmingen als Leukerbad en Bürchen-Unterbäch. Verder alle skidorpen in de Alpes vaudoises (Château-d'Oex, Leysin, Les Diablerets, Villars, Les Mosses, Rougemont). Op internet kijken of ter plekke informeren naar gezinsreducties kan veel voordeel opleveren.

112 - Winter - Joris

Over Joris

Joris is een bergliefhebber in hart en nieren. Al van kinds af aan komt hij in de bergen, zowel in de zomer als winter. Inmiddels brengt hij veel tijd per jaar door in de bergen en zijn er weinig plaatsen waar hij niet geweest is.