Skip to navigation Skip to main content

Sneeuw tijdens de kerstvakantie

4293 - Sneeuw tijdens de kerstvakantie (1)

Gisteren drong zachte lucht het Alpengebied binnen. Veel neerslag zat er echter niet bij en de zon scheen volop. Vandaag wederom zacht weer en op de meeste plaatsen is het droog. Morgen neemt de sneeuwkans toe maar gelukkig zien we de dooigrens dalen. Vandaag liggen de temperaturen overal nog dik boven nul. Lokaal kan het zelfs meer dan tien graden worden.

Sluierbewolking

In Frankrijk komt hier en daar sluierbewolking voor wat het zicht op de piste kan beperken. Die extra skipully kun je vandaag achterwege laten aangezien de temperaturen ver van het vriespunt verwijderd liggen. Zwitserland laat hetzelfde weertype zien. Veel zon, sluierbewolking en temperaturen die in de buurt van de tien graden komen. Van neerslag is geen sprake. Dinsdag zien we gelukkig een verandering. De neerslagkans neemt toe en de sneeuwgrens zien we dalen. Eerst naar 1500 meter en op woensdag naar 1000 meter. Op de lager gelegen pistes valt de neerslag dus eerst nog in de vorm van regen, met name in Oostenrijk kan dit voor problemen zorgen.

Thijs Winter

Over Thijs

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.