Skip to navigation Skip to main content

Videoweerbericht: sneeuw en een oplopende temperatuur

Het wordt slecht weer in de Alpen en bovendien gaan de temperaturen stijgen. De komende dagen trekken er enkele storingen over het Alpengebied. Vooral die van zaterdag brengt sneeuw en regen. Vandaag is hier echter nog niks van te merken. Sterker nog, het is een heerlijke wintersportdag. Lokaal kan er een sneeuwbuitje vallen maar de zon laat zich ook veelvuldig zien.

Aanvoer van zachte lucht

De temperaturen liggen vandaag op 1500 meter rond het vriespunt. In tegenstelling tot Frankrijk vinden we in Zwitserland vandaag iets meer bewolking. Met name in Graubünden en het Berner Oberland kan wat lichte sneeuw vallen. Ook in Zuid-Tirol en de Dolomieten valt vandaag nog 5 tot 10 centimeter sneeuw. Later op de dag breekt ook hier de zon door. In Oostenrijk en de Duitse Alpen hetzelfde beeld. Eerst sneeuw, later zon. Zaterdag zien we de zachte lucht echter het Alpengebied binnenstromen. Zondag gaat het geleidelijk overal regenen, de temperatuur ligt op 1500 meter tussen de 5 en 10 graden. Niet bepaald ideale omstandigheden!

123 - Winter - Michiel

Over Michiel

Als kind stapte Michiel 10x per nacht uit bed als er sneeuw was voorspeld. Niets was en is mooier dan kijken hoe het wit naar beneden dwarrelt. Inmiddels heeft hij van het weer zijn beroep gemaakt.