Skip to navigation Skip to main content

Spetterende kick-off in Ischgl

Ik was erbij, samen met de 13.000 andere fans, bij het openingsconcert van Ischgl. Naar goede gewoonte en natuurlijk om hun eigen imago te kunnen blijven waarmaken, nodigde Ischgl de Duitse rockgroep The Scorpions uit om hier hun stempel op te drukken! Met dit onvergetelijke evenement is alvast de trend gezet om er een super seizoen van te maken!

De openingsweek

In de laatste week van november gaat in Ischgl altijd het nieuwe sneeuwseizoen van start. De openingsweek staat in het teken van de eerste meters in de sneeuw en diverse evenementen. De belangrijkste zijn natuurlijk de Top of the Mountain concerten. Dit jaar stonden op het podium: Amy MacDonald, DJ Antoine en The Scorpions. Het optreden van deze laatste kon ik van heel dichtbij meemaken.

The Scorpions – het concert

Duitsers, Nederlanders, Zwitsers, Belgen, Italianen, Engelsen, Russen, Roemenen…Allen trotseerden we de ijzige kou om de performance van de 5 bandleden te zien. Goed ingepakt stond ik helemaal vooraan en kon alles super goed zien. Ruim een uur brachten ze enkele van hun nummers zoals ‘The Zoo’, ‘Holiday’… maar wij bleven uitkijken naar de bekende toppers. De gitaristen hadden het toch wat lastig met verkleumde vingers, maar eerlijk gezegd klonk het allemaal even goed. De solo van de lead gitaar was kort en heftig, de solo van de drum was spectaculair in combinatie met de video op de achtergrond. Het leek ook alsof hij het telkens te warm had, hij bleef maar zijn t-shirts uittrekken! Ze beloonden de voorste fans met mooie bedrukte drumsticks en blinkende plectrums en namen afscheid. Natuurlijk kwamen nog de bis-nummers en kregen we waar voor ons geld (eigenlijk skipas). The Scorpions eindigden met een spetterend bis-gedeelte: ‘Still loving you’, ‘Rock you like a hurricane’ en natuurlijk ‘Winds of change’.

Een groot feest tijdens het concert van The Scorpions

Afscheidstournee

The Scorpions lieten ons weten dat ze eigenlijk al 3 jaar met een afscheidstournee bezig zijn. Wellicht komt er zelfs nog een nieuwe CD. We zullen zien!

Het is afwachten hoe lang de mannen van The Scorpions nog blijven optreden

Winter Female Author 1

Over Sarah

De eerste keer skiën vergeet Sarah nooit meer. Na haar opleiding lichamelijke opvoeding bracht ze enkele seizoenen door als skileraar in het Zwitserse St. Moritz. Inmiddels is ze terug in België, maar de passie voor skiën is er nog steeds.