Skip to navigation Skip to main content

Videoweer: bewolking en sneeuw

Gisteren was er met name aan de zuidkant van de Alpen bewolking en af en toe lichte sneeuwval. De noordkant kon genieten van wat zon. Het weerbeeld blijft gericht op het zuiden, want hier zal de meeste sneeuw blijven vallen en in de loop van donderdagnacht kan het ook gaan regenen. Donderdag wordt het overdag met name droog.

Sneeuw aan de zuidflank

In Frankrijk zal het flink gaan sneeuwen vandaag, zo'n 10 centimeter en op sommige plaatsten zelfs 20. Ook in Zwitserland zal het met name in het westen en zuiden van tijd tot tijd gaan sneeuwen. In het noorden breekt zo nu en dan de zon door. Italië is over het algemeen bewolkt en vanuit het westen is er een toenemende kans op sneeuw. In Oostenrijk wordt het langzamerhand bewolkt, in de ochtend nog wat zon maar geleidelijk aan wat neerslag, voornamelijk in het zuiden.

Morgen heerlijke dag in Frankrijk

Donderdag zal er nog wat sneeuw vallen in het oostelijke deel van de Alpen. In het westen gaat de zon volop schijnen, dit belooft een prachtige dag voor de skiërs in Frankrijk te worden. De temperatuur blijft net boven het vriespunt. Vrijdag komt er een nieuwe storing aan, deze zal richting het oosten trekken en zorgt voor stevige sneeuw in Frankrijk.



122 - Winter - Marco

Over Marco

Waarschijnlijk ken je Marco van het NOS journaal waar hij het weer presenteert. Hij gaat ieder jaar op wintersport en het liefst naar Les Trois Vallées. Voor Snowplaza verzorgt hij regelmatig het Alpenweer.