Skip to navigation Skip to main content

De eerste meters van het seizoen in het Stubaital

4235 - De eerste meters van het seizoen in het Stubaital (1)

 

Het is eind november. Voor velen duurt het nog een maandje voordat ze op wintersport gaan, maar wij zijn er al klaar voor om onze eerste meters in de sneeuw te maken. Fanatiek als we zijn, nemen we de allereerste wintersportvlucht van het nieuwe seizoen naar Innsbruck. Onze uiteindelijke bestemming: de Stubaier Gletscher, ofwel het Koninkrijk van de sneeuw. En sneeuw ligt er! Ruim een meter op de berg, waar afgelopen week nog 30cm bij gekomen is. Wij kunnen niet wachten…

Binnen een paar uur op de piste

In de vroege uurtjes van vrijdag verzamelen fanatieke wintersporters zich op Schiphol voor een weekendje in de sneeuw. De eerste wintersportvlucht van Transavia vertrekt om 7.10 uur exact richting Innsbruck, waar we om 8.40 uur landen. Niet heel veel later komen onze ski’s en snowboard van de band en kunnen we de taxi in richting het Stubaital. We verblijven in Neustift, slechts een half uur rijden vanaf Innsbruck, dus ideaal voor een weekendje skiën. We rijden door een prachtig wit landschap. De weilanden, bomen en daken zijn bedekt met een dikke laag sneeuw. Nu begint het toch wel echt te kriebelen…

De eerste meters

We slapen in pension Sennerhof. Bij aankomst loopt de vriendelijke gastvrouw ons al tegemoet. Ze toont ons de kamers die keurig netjes, groot en nieuw zijn. Hier komt het vast wel goed met onze nachtrust. Na een snelle omkleedsessie staan we bij de bushalte, nog geen twee minuten lopen vanaf ons pension. Vanaf Neustift duurt het ongeveer een half uur voordat je met de (gratis) bus bij de Stubaier Gletscher bent, het grootste gletscherskigebied van Oostenrijk (110 km piste). Dan is het slechts een kwestie van een skipas kopen en met de gondel naar boven. Fijn is dat ze een skipas verkopen voor 2,5 dag à €79,50. Ideaal voor een weekend. We nemen de Gamsgartengondel die ons naar een hoogte van 2620 meter brengt. Eenmaal boven, genieten we van het prachtige uitzicht op de pistes, het dikke pak sneeuw en de zon. Ski’s onder en gaan. De eerste meters zijn nog wat onwennig, maar de sneeuw voelt goed aan. Je voelt het kraken onder je ski’s, heerlijk!

Genieten!

De pistes verkeren in zeer goede conditie. We hebben dan ook al snel de smaak te pakken en verkennen in een aardig tempo het gebied. De Stubaier Gletscher kent overwegend blauwe en rode pistes. De dalafdaling was op het moment dat wij er waren nog niet open, maar we konden wel tot aan het middenstation skiën. Vanaf het hoogste punt op 3210 meter naar het middenstation op 2300 meter, kun je dus toch nog een aardige afstand overbruggen. En met deze condities is dat echt genieten!

Morgen lees je meer over ons weekend Stubaital!

Meer informatie over het Stubaital >>

102 - Winter - Inge

Over Inge

Inge ‘moet’ ieder jaar minimaal een paar keer op de ski’s staan. Ze houdt van lange dagen skiën, lekker eten in de zon op het terras en daarna een gezellige après-ski. Het complete wintersportplaatje dus!