Skip to navigation Skip to main content

Videoweerbericht: sneeuw, sneeuw, sneeuw!

4219 - Videoweerbericht: sneeuw, sneeuw, sneeuw! (1)

Ook deze winter kun je het weer in de Alpen volgen via het Snowplaza videoweer. Vanaf december kun je iedere maandag, woensdag en vrijdag het actuele videoweerbericht bekijken. Tot die tijd brengen we je op woensdag in 1,5 minuut weer helemaal op de hoogte van de laatste weersontwikkelingen. Laat de winter maar komen, wij zijn er klaar voor!

Komende dagen sneeuw

Op de satellietbeelden van gister zien we dikke woken, alleen aan de noordzijde waren er wat opklaringen. Uit die wolken viel de nodige sneeuw en dat zal vandaag niet anders zijn. Pas donderdag trekt de neerslag langzaam weg maar gaat de temperatuur wel flink naar beneden. De sneeuw die er dan nog gaat vallen, blijft ook in de dalen liggen.

Maximaal 40 centimeter

In de Franse Alpen vandaag flinke perioden met sneeuw, eerst boven de 1500 meter, later vandaag boven de 1000 meter. Zwitserland kan rekenen op 10 centimeter in de dalen en meer dan 20 centimeter in de bergen. Italië laat hetzelfde beeld zien, ook hier daalt de sneeuwgrens later op de dag naar 1000 meter. Oostenrijk laat wel een afwijkend beeld zien, vooral aan de noordzijde valt de neerslag in de vorm van regen. De koudere lucht bereikt pas morgen dit deel van de Alpen. De verwachting voor donderdag is dat het overal gaat sneeuwen, op sommige plekken kan dan zelfs meer dan 40 centimeter gaan vallen.

123 - Winter - Michiel

Over Michiel

Als kind stapte Michiel 10x per nacht uit bed als er sneeuw was voorspeld. Niets was en is mooier dan kijken hoe het wit naar beneden dwarrelt. Inmiddels heeft hij van het weer zijn beroep gemaakt.