Skip to navigation Skip to main content

Alpenweer: ruim een meter verse sneeuw de komende dagen

4211 - Alpenweer: ruim een meter verse sneeuw de komende dagen (1)

De afgelopen dagen is er al veel sneeuw gevallen in Oostenrijk en het zuiden van Duitsland . Ook deze week gaat het weer lekker dumpen en dit keer zijn ook andere Alpenlanden aan de beurt. Er staan flinke sneeuwhoeveelheden op het programma, waarbij er tot en met woensdag meer dan een meter kan vallen. Het zwaartepunt van de dump ligt in Zwitserland en Oostenrijk en er komt een stormachtige wind bij kijken. Alles over het weer en de sneeuwverwachting van de komende dagen, lees je in dit weerbericht.

Veel sneeuw in aantocht

De komende dagen in de Alpen staan in het teken van veel verse sneeuw. Vanochtend begint het met sneeuwen en aan dat weerbeeld verandert tot en met woensdagavond maar weinig. Koning Winter heeft weer een nieuwe dump in petto en dit keer krijgen ook de andere Alpenlanden daar iets van mee. De meeste sneeuw valt in Oostenrijk en Zwitserland, maar ook gebieden in Duitsland, Italië en Frankrijk krijgen een verse laag. Lokaal is er meer dan een meter verse sneeuw voorspeld!

Harde wind

Bij ons houdt storm Corrie vandaag huis, maar ook in de Alpen staat een stevige wind. In Oostenrijk geldt hierdoor in een groot deel van het land code geel en in Zwitserland is zelfs code oranje afgegeven. Boven de 2000 meter hoogte kun je in Zwitserland windstoten tussen de 130 en 160 km/u verwachter. Veel liften zullen om die reden gesloten blijven.

Ook sneeuw dichter bij huis

Niet alleen de Alpen, maar ook de middelgebergten kunnen de komende dagen rekenen op verse sneeuw. In Winterberg is vandaag ruim 10 cm verse sneeuw voorspeld, eveneens in combinatie met storm. In het Zwarte Woud kan de komende dagen ruim 30 cm sneeuw vallen en ook in de Harz valt een vers laagje. Halverwege de week verandert dat weerbeeld en wordt het weer wat rustiger.

Rust keert even terug op donderdag

Tot en met woensdagavond blijft het lekker door sneeuwen, maar op donderdag keert de rust weer even terug. De zon breekt door het wolkendek heen en op de meeste plaatsen wordt het genieten van een heerlijke dag. Echt van lange duur is dit rustige weerbeeld niet. Op vrijdag is het tijdelijk wisselvalliger met wat sneeuw vanuit het noordwesten. Tijdens het weekend valt er van tijd tot tijd verse sneeuw, maar de hoeveelheden blijven beperkt tot enkele centimeters.

123 - Winter - Michiel

Over Michiel

Als kind stapte Michiel 10x per nacht uit bed als er sneeuw was voorspeld. Niets was en is mooier dan kijken hoe het wit naar beneden dwarrelt. Inmiddels heeft hij van het weer zijn beroep gemaakt.