Skip to navigation Skip to main content

Dutchweekend Italia: oranjefeest in de sneeuw

4191 - Dutchweekend Italia: oranjefeest in de sneeuw (1)

Het oranjegevoel in de sneeuw, zo valt het Dutchweekend Italia in Sauze d'Oulx het beste samen te vatten. Een weekend lang zon, sneeuw en Nederlandse DJ’s. Overdag ski je op de pistes van skigebied Via Lattea en ’s avonds is het feest in een stijlvolle Tiroler sfeer. Van 14 tot 17 maart 2013 heb je de kans om aanwezig te zijn bij dit unieke wintersport evenement. Er is nog volop keus aan accommodaties en arrangementen beginnen al bij slechts € 279,-. Alle voorwaarden voor een geslaagd wintersport weekend zijn aanwezig!

Après-ski zoals het hoort

Tijdens een weekend als dit zijn de après-ski mogelijkheden minstens even belangrijk als de wintersport mogelijkheden. Tijdens het Dutchweekend wordt gezorgd voor een gezellige Tiroler sfeer met onder andere après-ski op de piste, après-ski in een Hollandse bar en goede feesten in dancings tot in de kleine uurtjes. Compleet met Nederlandse DJ’s belooft het één groot feest te worden. Zodra het programma bekend is maken we dat natuurlijk bekend op Snowplaza.

400 km piste liggen voor je klaar

Snowboarden en skiën doe je in het skigebied van Via Lattea. Met 400 kilometer aan pistes is dit het grootste skigebied van Italië. Hierbij moet echter opgemerkt worden dat de pistes ook voor een deel bij Frankrijk horen. Het hoogste punt ligt op maar liefst 2823 meter waardoor je je tijdens het Dutchweekend geen zorgen hoeft te maken over de sneeuw. De gevorderde wintersporter vindt hier een piste-aanbod om van te dromen aangezien 220 pistekilometers aangeduid staan als rood. Het uitdagende snowpark van Via Lattea ligt in Sestrière. Ander leuk weetje is dat op de pistes van Via Lattea in 2006 de alpineski onderdelen van de Olympische Winterspelen werden afgewerkt.

Het gezelligste dorp van Via Lattea

Voor Italiaanse begrippen is Sauze d'Oulx een zeer levendig dorp. Hier weten ze beslist wat après-ski inhoudt, en tijdens het Dutchweekend zal dit nog eens extra onderstreept worden. In het authentieke centrum van het dorp vind je diverse restaurants, bars en dancings. Bar Mira, Moncrons en The Derby zijn 'the places to be'. Vergeleken met andere dorpen die tot dit gebied behoren, ligt het prijsniveau een stukje lager. Het dorp is goed te bereiken via de weg (door Frankrijk via de Fréjus-tunnel) en ook per vliegtuig ben je zo in Sauze d’Oulx (Turijn, Milaan).

Aantrekkelijke arrangementen

Enthousiast geworden? Je boekt al een Dutchweekend arrangement vanaf € 279,- per persoon. Hiervoor krijg je 3 overnachting inclusief ontbijt en een 3-daagse skipas. Van eenvoudig pension tot een chalet aan de piste voor een grote groep, voor ieder gezelschap is een geschikte accommodatie te vinden. Helemaal relaxed is het wanneer je ook direct je vervoer regelt. Een busreis is te boeken voor € 129,- p.p. en een vliegreis met transfer vanaf € 175,- p.p.

Klik hier voor meer informatie over het Dutchweekend Italia >>

Thijs Winter

Over Thijs

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.