Skip to navigation Skip to main content

Videoweerbericht: zonnig en warm

4187 - Videoweerbericht: zonnig en warm (1)

In de Alpen zien we gelukkig nog altijd veel sneeuw liggen op de toppen dankzij de hevige sneeuwval van afgelopen weken. De temperaturen zijn momenteel echter zeer hoog. Op 1500 meter ligt de temperatuur rond de 15 graden dus de sneeuw in de dalen verdwijnt letterlijk als sneeuw voor de zon. De komende dagen blijft dit het weerbeeld in de Alpen, van winter is momenteel geen sprake. Bekijk nu het Snowplaza Videoweer en raak in anderhalve minuut op de hoogte van het weer in Oostenrijk, Duitsland, Frankrijk, Zwitserland en Italië.

De Alpen liggen te blaken in de zon

De Franse Alpen liggen te blaken in de zon en de temperaturen in de dalen liggen tussen de 5 en 10 graden. In Zwitserland zien we hetzelfde beeld, geen neerslag en temperaturen ver boven het vriespunt. De dooigrens loopt zelfs op tot maximaal 3000 meter. Italië spant de kroon, hier kan het kwik oplopen tot maar liefst 15 graden. Oostenrijk? Hetzelfde weertype, warm en zonnig. Ook de komende dagen laat Koning Winter zich niet zien in het Alpengebied. Pas na het weekend zit er een eventuele weersomslag in.



Klik hier voor meer video's op het Snowplaza YouTube kanaal >>
123 - Winter - Michiel

Over Michiel

Als kind stapte Michiel 10x per nacht uit bed als er sneeuw was voorspeld. Niets was en is mooier dan kijken hoe het wit naar beneden dwarrelt. Inmiddels heeft hij van het weer zijn beroep gemaakt.