Skip to navigation Skip to main content

Start van het winterseizoen in Tirol

Tirol viert het begin van de bergwinter met feesten, muziek en de eerste intensieve uurtjes in de sneeuw. Een paar hoogtepunten en openingsdata staan al op de kalender.

De bekendste skigebieden van Tirol gaan begin december open

In meeste skigebieden van Tirol worden uiterlijk in het eerste weekend van december de ski’s en snowboards ondergebonden. In St. Anton am Arlberg, de wieg van de skisport, start het seizoen altijd op 30 november. Daar laat men voor de driedaagse ski-opening de nieuwste ski's en snowboards aanrukken voor een test. In Ischgl laat men de berg op dezelfde dag beven bij het 'Top of the Mountain Opening Concert“ en ook Hochzillertal-Hochfügen en de Zillertal Arena zijn op 1 december klaar voor de start, net als de Tiroler Zugspitzbahn en de Grubigsteinbahn in Lermoos.

Veel live muziek en kortingen

Op de Ehrwalder Alm in Ehrwald start het winterseizoen op 8 december met een band en een grote live show. SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental gaat weliswaar al op 8 december open, maar de openingsfestiviteiten met live muziek en skitest staan van 14 tot 16 december gepland. Daarvan kunnen we alvast een tip van de sluier oplichten: volwassenen skiën dat weekend voor het jeugdtarief en de kinderen en jeugd skiën gratis.

Flieger Party en Bag Jump Contest

In St. Anton am Arlberg is het van 7 tot 9 december wederom feeest. In het dal en op de pistes zal dan worden gefeest op muziek van Radio SWR3. Serfaus-Fiss-Ladis nodigt dat weekend alle sneeuwfans uit voor het Snowfestival met Opening Party, Flieger Party en Bag Jump Contest in het Snowpark. Live bands op de pistes van het skigebied warmen de ski- en feestmeute in Gerlos van 14 -16 december alvast op.

Alpbachtal & Wildschönau feesten voor het eerst gezamenlijk

In het openingsweekend (14 - 16 december, de liften gaan al een week eerder open) pendelen feestbeesten dankzij de nieuwe verbinding in het samengevoegde Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau - nu met in totaal 47 liften en 145 kilometer piste - gewoon tussen de feesten, bands en DJ-acts heen en weer. De evenementen vinden plaats op de parkeerplaats van de Pöglbahn in Inneralpbach en het dalstation van de Schatzberg-gondelbaan.

De kleine skigebieden feesten mee

Het nieuwste materiaal van de ski-industrie is op veel plaatsen beschikbaar voor een test. Er zijn ook altijd topbands en DJ's van de partij, zelfs in kleinere gebieden zoals Nauders, in Kappl, See im Paznaun of Biberwier. Daar slaat de skikoorts op 14 en 15 december toe.

Foto's: Stubaier Gletscher

112 - Winter - Joris

Over Joris

Joris is een bergliefhebber in hart en nieren. Al van kinds af aan komt hij in de bergen, zowel in de zomer als winter. Inmiddels brengt hij veel tijd per jaar door in de bergen en zijn er weinig plaatsen waar hij niet geweest is.