Skip to navigation Skip to main content

Winter Universiade 2013 in Trentino

4135 - Winter Universiade 2013 in Trentino (1)

Na de Olympische Spelen is de Universiade het grootste internationale multisport evenement in de wereld. In 2013 zullen meer dan 2.000 studenten uit zo’n 50 landen deelnemen aan de wintereditie die dan in Trentino, Italië georganiseerd gaat worden. Dus ben jij student en getalenteerd wintersporter? Dan heb je nog een jaar om je te kwalificeren voor dit topsportevenement! Naast de Universiade vinden er ook dit winterseizoen al vele mooie evenementen plaats in Trentino, we hebben er enkele op een rijtje gezet.

Winter Universiade 2013 Trentino

De winter Universiade wordt gehouden in Trentino van 11 tot 21 december 2013 en bestaat uit 12 verschillende disciplines: alpine skiën, langlaufen, Noorse combinatie, skischansspringen, biathlon, snowboarden, freestyle skiën, curling, ijshockey, kunstschaatsen, lange baan schaatsen en short track. De wedstrijden vinden plaats op verschillende plaatsen in Trentino, zoals op de Monte Bondone en in Canazei. Dus wil je dit evenement volgend jaar van dichtbij meemaken, noteer de data dan nu alvast in je agenda en boek op tijd je accommodatie.

Worldcup skiën terug in Madonna di Campiglio

De inwoners van Madonna di Campiglio zijn trots de Worldcup skiërs na 7 jaar weer te mogen verwelkomen tijdens de legendarische 3-TRE wedstrijd deze winter. De Canalone Miramonti piste is erg belangrijk geweest in de geschiedenis van het skiën. Bekende namen als Karl Schranz en Alberto Tomba wonnen goud in Madonna di Campiglio. De mondaine wintersportplaats was de laatste jaren niet meer opgenomen in de FIS Worldcup welke strenge eisen stelt aan o.a. infrastructuur en veiligheid. Inmiddels voldoet Madonna di Campilgio weer aan de standaard van de FIS en zal de slalom er plaatsvinden op 18 december 2012. Leuk om live bij te zijn, of te volgen op TV.

Wrooom-F1 & MOTO GP Press Ski Meeting

Ben jij gek van motoren? Plan dan je wintersport in Madonna di Campiglio ergens tussen 13 en 20 januari 2013, want dan staan daar de stands van Ferrari F1 en Ducati MotoGP voor de traditionele opening van het seizoen. Tijdens deze week worden de nieuwste motoren, racewagens en de teams gepresenteerd aan de pers, maar ook voor de gewone bezoeker is er genoeg te doen. Zo zijn er meetings met de coureurs, skiwedstrijden, motorwedstrijden op het ijs en nog veel meer.

Worldcup in Val di Fiemme

Val di Fiemme heeft al ruim 100 keer een Worldcup langlaufen georganiseerd. Ook in 2013 vinden de wedstrijden er weer plaats. Van 20 februari tot en met 3 maart verzamelen de wereldtoppers zich hier om te strijden voor de Worldcup titel.

Meer informatie over de evenementen in Trentino >>

Miranda Winter

Over Miranda

Eigenlijk is Miranda in het verkeerde land geboren. Wintersport is niet alleen een passie voor haar, je kunt het gerust een verslaving noemen. Ze reist regelmatig af naar de Alpen en praat ons vervolgens bij via haar blogs.