Skip to navigation Skip to main content

Wintersport op een koopje

4121 - Wintersport op een koopje (1)

Hoe fraai is het moment dat de wintersportwinkels de nieuwe collectie wintersportkleding gaan ophangen. Dan weet je dat de tijd van de skibeurzen en de eerste sneeuw eraan zit te komen. Ik weet niet hoe het bij jullie zit, maar ik laat mij ieder jaar weer verleiden om nieuwe kleding aan te schaffen. Dat wordt je ook wel erg gemakkelijk gemaakt. Iedere wintersportwinkel heeft tegenwoordig wel een outlet of geeft in de zomer geweldige kortingen. 'Ah, nog een leuke fleece van Peak en dochterlief trek die jas van Kjus eens aan.'

Extra veel korting

Een grote winkel in Hoorn besloot deze zomer nu eens niet alle wintersportspullen op te bergen, maar ze gewoon te laten hangen. Met extra kortingen koop je spullen die in het najaar weer gewoon voor de volle prijs in de schappen liggen. Dat geldt dan vooral voor kleding die niet modegevoelig is (zoals skibroeken in bedekte kleuren) en accessoires zoals handschoenen. Enfin: voordat ik er erg in had stond ik met een gevuld winkelmandje bij de kassa. Terwijl ik dus nooit check wat ik allemaal aan wintersportspullen in de kast heb hangen...

Kun je niet laten hangen

Op mijn traditionele, zomerse skiuitje in Snowworld Landgraaf liep ik de winkel van Duijvestein binnen. Een alleraardigste mevrouw met een vriendelijk Limburgs accent (ja, dat helpt écht!) vertelde me dat vrijwel alles met 50% de winkel uit ging. En als ik nou drie ‘items’ (zo heet dat in de retail) zou aanschaffen, kreeg ik nog eens 20% extra korting. Op zo’n moment begint het grote graaien. Je koopt natuurlijk altijd iets onzinnigs. Mijn vrouw zocht nog nét die ene muts van Eisbär die anders onbetaalbaar is. Ah, nog een leuke fleece van Peak, past leuk onder het donsjack van Bogner. En moet je kijken, de kinderjacks van Kjus zijn in de aanbieding. Dochterlief, trek eens aan?
Even rekenen: van bijna € 300,- naar nog geen € 110,-. Voor een Kjus-jack! Kun je echt niet laten hangen.

Het gaat om het gevoel

Aan de kassa rekende ik een ruime € 200,- af. Tel daarbij je reiskosten, het eten en een overnachting in het Snowworldhotel op (via vakantieveilingen!) en het werd zoals altijd een heel duur weekend. Maar toch hadden we het gevoel dat we alles op een koopje hadden bemachtigd. En daar gaat het om.

Heb jij deze zomer ook nieuwe wintersportkleding gekocht of kies je voor kleding uit de nieuwste collectie?

Profielfoto Kees

Over Kees

Skiën is voor Kees als een tweede leven. In het normale leven is hij geen snelheidsduivel, maar op de piste…Hij gaat meerdere keren per jaar naar de bergen. Zijn favoriete skigebieden liggen vooral in Zwitserland.