24 april 2012 door Roosmarijn in 'Skigebieden onder de loep', Reisverslagen''

Fieberbrunn

Fieberbrunn is hét Oostenrijkse dorpje waar ik al mijn hele leven kom. Tijdens mijn vakanties in Fieberbrunn heb ik kennis gemaakt met veel lokale activiteiten. Van rodelen en off-piste touren tot aan in het donker naar beneden snowboarden. Deze laatste activiteit heb ik afgelopen vakantie op een hele leuke en interessante manier meegemaakt.

Ontstaan Fieberbrunn

Fieberbrunn, één van de grootste dorpjes in het Oostenrijkse Pillerseetal. De naam Fieberbrunn zou ontstaan zijn nadat de zieke gravin Margarete Maultasch een bad nam in de bron van de Kirchheuvel. De gravin genas hierna van haar kwellende koorts. Na deze genezing noemde zij deze bron Fieberbrunn, aangezien fieber koorts betekent.

Bergbahnen Fieberbrunn Schneewinkel

Schneewinkel geeft je vele mogelijkheden

Fieberbrunn wordt ook wel het best verborgen skigebied genoemd te midden van de Kitzbühler Alpen. Dit kan ik volledig beamen. Vooral lokale mensen maken gebruik van het gebied net zoals de jaarlijks terugkerende vaste toeristen, waaronder ik. Het skigebied van Fieberbrunn heet Bergbahnen Fieberbrunn en beschikt over 35 kilometer aan goed geprepareerde pistes. Tijdens mijn verblijf in Fieberbrunn geniet ik van de mogelijkheid om 157 kilometer piste te bezoeken vanwege de Schneewinkel skipas. Met deze pas kan ik snowboarden in verschillende skidorpen rondom Fieberbrun. Zo ga ik regelmatig naar Steinplatte-Waidring om veel plezier te beleven van het goed geprepareerde funpark.

‘Rustige’ après-ski

Jaren geleden heb ik samen met mijn familie afscheid genomen van ons vakantiehuisje in Fieberbrunn. Sindsdien verblijven wij op het appartementencomplex van mijn familie. De uitstekende ligging van dit complex bezorgt mij erg veel wintersportplezier en zorgt ervoor dat we bewijze van spreken rollend naar huis kunnen na de après-ski. Erg voordelig aangezien er gezellige (traditionele) après-skihutten direct aan de piste te vinden zijn. Wat ik zelf erg leuk vind aan deze après-ski is dat het niet zo massaal is en dat er een gemoedelijke sfeer hangt.

Kaasfonduen en in het donker naar beneden skiën

Op 1.450 meter hoogte is het krappe en gezellige oude berghutje de Teehütte te vinden. In de zomer fungeert het als bergalm met een kleine koeienstal en in de winter is het een erg gezellige (après)-skihut. In het winterseizoen is er elke dinsdag en donderdagavond een Hüttenabend op reservering boven de 15 personen. Afgelopen winter was het voor mij eindelijk zo ver om deze veelbesproken Hüttenabend eens mee te maken.

Teehütte Oostenrijk

De laatste lift omhoog

De laatste afdaling van de dag werd gemaakt om zo bij Karin’s Teehütte te gaan genieten van glühwein en kaasfondue. Er heerste een erg aangename sfeer in de Teehütte met veel muziek, gedans en schnaps. Om 8 uur kwam er een speciale Pistenbully om ons, de goedgehumeurde feestgangers, op te halen en af te zetten bovenaan de piste. Vervolgens verlichtte de bully de piste zodat wij naar beneden konden skiën en snowboarden. Het zicht was beperkt maar de net geprepareerde piste met een laagje verse sneeuw maakte deze afdaling één van de beste ooit. Beneden aangekomen na de eerste afdaling werden er twee lange touwen achter de bully gebonden waaraan iedereen ging hangen en op deze manier werden we de volgende berg opgetrokken. Een kleine tip voor deze leuke activiteit: drink niet te veel, want dat zal er voor zorgen dat je de mooie afdalingen moet missen en moet toekijken vanuit de bully.

Fieberbrunn bezorgt mij al jarenlang veel sneeuwplezier en is voor mij de perfecte plek om mijn wintersportkoorts te beleven.

Reckmoos Fieberbrunn

Lees meer over Fieberbrunn>>

Roosmarijn is opgegroeid met wintersport. De ultieme wintersport bestaat voor haar uit verse sneeuw, op z’n tijd de zon, après-ski en veel eten. Je vindt Roosmarijn zowel op als naast de piste en het liefst is zij in Oostenrijk op pad.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen