Skip to navigation Skip to main content

Alpenweer: Wisselend weerbeeld

Het weerbeeld wisselt de komende dagen sterk in de Alpen. Vandaag is het bewolkt en valt er af en toe wat sneeuw, met name aan de noordflank. Morgen en zaterdag blijft het droog en schijnt geregeld de zon. Zondag neemt de bewolking weer toe en gaat er opnieuw sneeuw vallen, wederom vooral aan de noordzijde van het Alpengebied. De Italiaanse zijde van de bergen krijgt veel minder neerslag en daar kan de zon juist vaker schijnen.

Maximaal 15cm

Heel veel sneeuw valt er niet uit de wolken. In de Beierse Alpen valt tot en met zondag zo’n 10 tot 15 cm sneeuw. Daarbij ligt de sneeuwvalgrens tussen de 700 en 1200 m. Elders in het Alpengebied valt minder neerslag.

Valfréjus: zuidelijke Franse Alpen liggen nog in de zon

Temperatuur vaak prima

De temperatuur is de komende dagen in de meeste skigebieden prima. Misschien dat het in de Italiaanse skioorden soms iets te veel dooit, maar elders is de temperatuur eigenlijk perfect.
Op 2000m is het vanmiddag +2 in de Italiaanse Alpen en -3 graden aan de noordflank van de bergen. Morgen is het overal iets kouder. Zaterdag loopt de temperatuur weer wat op. Het wordt dan 5 graden op 2000m in Italië en rond het vriespunt elders in het Alpengebied. Op de pistes onder de 1500m vindt er dan dus dooi plaats. Zondag wordt het aan de noordflanken weer wat kouder, maar in Italië blijft het licht dooien.

Kaprun: bewolkt, grijs en lichte sneeuw

Voorjaarsweer

Na het weekeinde komt er een krachtig hogedrukgebied boven Oostenrijk en Duitsland te liggen. Het hoog zorgt voor rustig en droog weer met veel zonneschijn. De lucht wordt echter ook warmer. Op 1500m gaat de temperatuur weer oplopen tot rond of boven de 10 graden. De sneeuwkwaliteit op de lage pistes wordt de komende week dus aanmerkelijk slechter.

Betrouwbaarheid:

De weersverwachting kent een grote betrouwbaarheid.

Duitse Alpen: Af en toe sneeuw

Vandaag:
Bewolkt en af en toe sneeuw, onder de 1000m overgaand in natte sneeuw en regen. Temperatuur op 1500m rond -4 graden.
Morgen:
Geleidelijk droog en vooral in de middag af en toe zon. Temperatuur iets oplopend.
Zaterdag t/m Woensdag:
Zaterdag droog en geregeld zon. Wel zachter. Zondag bewolkt en van tijd tot tijd sneeuw. Sneeuwvalgrens rond 1200m. Vanaf vandaag t/m zondag 10 tot 15cm sneeuw. Vanaf maandag droog, weinig wind en veel zon. Temperatuur oplopend naar 10 graden op 1500m.

Franse Alpen: Hoge pistes prima

Vandaag:
Bewolkt en wat lichte sneeuw, onder de 1000m overgaand in natte sneeuw en regen. Zuidelijke Alpen droog en geregeld zon. Temperatuur op 2000m rond -5 graden.
Morgen:
Overwegend droog en geregeld zon. Temperatuur op 2000m ongeveer -4 graden.
Zaterdag t/m Woensdag:
Zaterdag droog en geregeld zon. Wel zachter. Zondag meer wolkenvelden, maar amper sneeuwval. Vanaf maandag droog, weinig wind en veel zon. Temperatuur oplopend naar 5 tot 10 graden op 2000m.

Italiaanse Alpen: Vaak droog

Vandaag:
Wolkenvelden, soms een vlokje sneeuw, maar zeker ook geregeld zon. Temperatuur op 2000m rond -3 graden.
Morgen:
Overwegend droog en flink wat zon. Temperatuur op 2000m ongeveer -1 graad.
Zaterdag t/m Woensdag:
Zaterdag droog en vrij zonnig. Zondag meer wolkenvelden, maar amper sneeuwval. Vanaf maandag droog, weinig wind en veel zon. Temperatuur oplopend naar 7 tot 12 graden op 2000m.

Oostenrijk: Na zondag dooi

Vandaag:
Bewolkt en af en toe sneeuw, onder de 1000m overgaand in natte sneeuw en regen. Temperatuur op 2000m rond -6 graden.
Morgen:
Geleidelijk droog en vooral in Karinthië af en toe zon. Temperatuur iets oplopend.
Zaterdag t/m Woensdag:
Zaterdag droog en geregeld zon. Wel zachter. Zondag bewolkt en aan de noordflank af en toe sneeuw. Sneeuwvalgrens rond 1500m. Vanaf vandaag t/m zondag maximaal 10 cm sneeuw. Vanaf maandag droog, weinig wind en veel zon. Temperatuur oplopend naar 5 graden op 2000m.

Zwitserland: Lichte sneeuw

Vandaag:
Bewolkt en af en toe sneeuw, onder de 1000m overgaand in natte sneeuw en regen. Temperatuur op 2000m rond -7 graden.
Morgen:
Geleidelijk droog en vooral in de middag af en toe zon. Wallis en Tessin flink wat zon. Temperatuur iets oplopend.
Zaterdag t/m Woensdag:
Zaterdag droog en geregeld zon. Wel zachter. Zondag bewolkt en aan de noordflank af en toe sneeuw. Sneeuwvalgrens rond 1500m. Vanaf vandaag t/m zondag maximaal 10 cm sneeuw. Vanaf maandag droog, weinig wind en veel zon. Temperatuur oplopend naar 5 graden op 2000m, in Wallis en Tessin nog enkele graden hoger.

123 - Winter - Michiel

Over Michiel

Als kind stapte Michiel 10x per nacht uit bed als er sneeuw was voorspeld. Niets was en is mooier dan kijken hoe het wit naar beneden dwarrelt. Inmiddels heeft hij van het weer zijn beroep gemaakt.