10 maart 2012 door Joris in 'Skigebieden onder de loep''

Voor zomervakanties is de term ‘all inclusive’ geen onbekend begrip, maar een volledig verzorgde wintersportvakantie? Dat hoor je niet vaak! Toch biedt Club Med, al ruim 60 jaar aanbieder van all inclusive vakanties, dit concept al jaren aan. We hebben een paar jaar geleden wel eens geskied, maar gevorderd kun je ons zeker niet noemen. Tijd dus om dit weer eens een paar dagen uit te proberen in een resort in Zwitserland!

All inclusive wintersportvakantie

Een skilesje voor de kinderen, een gluhwijntje op de piste... Een wintersportvakantie valt al snel duurder uit dan verwacht. En dat is nu juist de grote kracht van een all inclusive skivakantie, je weet vooraf precies hoeveel je kwijt bent. Ter plaatse kom je niet voor vervelende financiële verrassingen te staan. Bij Club Med is namelijk niet alleen je accommodatie inbegrepen, maar ook de skipas en skilessen (ook voor de kids), gastronomische maaltijden, de hele dag snacks & drankjes en diverse andere faciliteiten en activiteiten.

Wintersport in Wengen

Het Zwitserse

De uren vliegen voorbij...

De volgende dag gaan we samen met de rest van ons klasje de piste op. Het is wel weer even wennen om twee van die lange latten onder te hebben, maar de leraar is geduldig en al snel zoeven we van de oefenhelling af. De uren vliegen voorbij en voordat we het weten is het alweer tijd voor de lunch. Met een volle buik van de heerlijke lokale specialiteiten genieten we nog even van het zonnetje voor we weer verdergaan met de lessen.
’s Middags gaan we de groene piste op, waar we aan alle kanten voorbij worden gezoefd door de kleintjes uit de Mini Club Med. Na een paar uur komen de lessen van die dag ten einde en genieten we van de ‘teatime’ in het resort.

Keuze genoeg

In de namiddag zijn we aardig ingedut, maar na een hazenslaapje op de kamer en een warme douche zijn we helemaal klaar voor het diner. In het resort zijn twee buffetrestaurants aanwezig met allerlei knusse hoekjes. Van een massa-gevoel is hier gelukkig geen sprake! Wel lastig om te kiezen wat je wilt eten, er is zoveel keuze... We nemen dus van alles een beetje, heerlijk! De rest van de avond brengen we door met wat heerlijke cocktails aan de bar, op de kaart staan zowel de klassiekers als de mojito, als enkele speciaal door Club Med bedachte cocktails. Heerlijk om allemaal uit te proberen!

Bergwandelen

Na 3 dagen op de piste besluiten we om de bergen eens op een andere manier te ontdekken tijdens een wandeling onder leiding van een gids. Bij Club Med Wengen zijn namelijk ook wandelingen in de bergen, onder leiding van een gids, inbegrepen. In de ochtend worden we opgewacht door Jakob, onze enthousiaste gids die er helemaal klaar voor is. We beginnen met een wandeling over de paden in het dorpje zelf. Hij vertelt ons veel over de natuur en de omgeving en laat prachtige chalets zien. Het blijft natuurlijk een berglandschap, dus er wordt veel van de kuitspieren vereist!
's Middags staat een wandeling op sneeuwschoenen op het programma. We nemen de skilift helemaal naar boven en leggen een parcours af langs de pistes, die speciaal zijn gereserveerd voor wandelaars. Af en toe komt er iemand op ski’s voorbij, we stoppen even, zwaaien naar elkaar en zetten de pas er weer in.

Na een paar dagen genieten in de frisse berglucht komen we weer geheel ontspannen thuis. Wij zijn in ieder geval overtuigd: volgend jaar gaan we weer all inclusive op wintersport met Club Med!

Klik hier voor meer informatie over all-inclusive vakanties van Club Med >>

Joris is een bergliefhebber in hart en nieren. Al van kinds af aan komt hij in de bergen, zowel in de zomer als winter. Inmiddels brengt hij veel tijd per jaar door in de bergen en zijn er weinig plaatsen waar hij niet geweest is.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen

Weblog

25 mei Nieuwe lift in Serfaus: 10-persoons Komperdellbahn
23 mei 5 skigebieden in Argentinië uitgelicht
22 mei Skiën in de zomer in Frankrijk: in deze skigebieden kan het