Skip to navigation Skip to main content

Situatie op de wegen in Oostenrijk

De afgelopen dagen heeft het weer flink gesneeuwd in Oostenrijk. Sinds dinsdag is er in het Vorarlberg 50 tot 90 centimeter verse sneeuw gevallen. Dit betekende wederom veel overlast voor het verkeer, afgesloten wegen en onbereikbare dorpen. Maar hoe is het nu? Een belangrijke vraag voor vakantiegangers die vandaag en morgen naar de Alpen vertrekken.

Veel wegen zijn inmiddels weer open

Gisteren waren veel dorpen nog afgesneden van de buitenwereld. Lech, Zürs en St. Anton waren tot vanochtend 08.00 uur wederom onbereikbaar. Goede nieuws is dat sinds vanochtend veel wegen weer geopend zijn. Vandaag valt er echter nog wel wat sneeuw. Het is dus oppassen geblazen op de wegen; het kan glad zijn. De verwachting is dat de sneeuw in de loop van de middag zal afnemen, waardoor de situatie op de wegen vanmiddag/avond en zeker morgen waarschijnlijk een stuk beter zal zijn. Ervaring leert dat de Oostenrijkse wegendienst erg actief is.

Met winterbanden zijn dit soort wegen geen enkel probleem. Doe het uiteraard wel wat rustiger aan...

Geduld

Houd de komende 24 uur nog wel rekening met winterse omstandigheden op de wegen in Zuid-Duitsland en Oostenrijk. De meeste sneeuw is inmiddels gevallen, dus hierdoor zal er weinig nieuwe hinder ontstaan. Enige zorg is het hoge lawinegevaar momenteel, hierdoor kunnen eventueel nog wegen gesloten blijven. Verder zal het zeer druk worden met wintersportverkeer, waardoor je geduld waarschijnlijk wel op de proef gesteld zal worden.

Actuele verkeersituatie

Zoals gezegd zijn de belangrijkste verbindingswegen inmiddels weer open. Het is verstandig om de Oostenrijkse verkeersdienst in de gaten houden. Hier vind je altijd de actuele situatie op de wegen en een overzicht van afgesloten wegen. Zorg dat je goed voorbereid op pad gaat. Zorg voor een extra deken in de auto, waxinelichtjes (1 waxinelichtje kan je auto al warm houden) en natuurlijk voldoende eten, drinken en een volle tank.

Goede reis en een fijne vakantie!

Klik hier voor het actuele verkeersoverzicht in Oostenrijk >>

Miranda Winter

Over Miranda

Eigenlijk is Miranda in het verkeerde land geboren. Wintersport is niet alleen een passie voor haar, je kunt het gerust een verslaving noemen. Ze reist regelmatig af naar de Alpen en praat ons vervolgens bij via haar blogs.