Skip to navigation Skip to main content

Recept: zo maak je zelf Jägertee

Jagertee (1)
© Spalder Media Group

Jägertee is een drankje dat de meeste wintersporters wel kennen. Hoewel voor onbekenden de naam misschien in eerste instantie alcoholvrij klinkt, is het tegenovergestelde waar. Geen traditionele thee, maar een alcoholische versnapering. Kruidig en heerlijk om mee op te warmen op koude winterdagen. Drink er alleen niet te veel als je daarna nog een paar afdalingen wilt maken... 😉 Jägertee smaakt natuurlijk het lekkerst op wintersport, maar ook thuis! Zelf Jägertee maken is ontzettend makkelijk met dit recept.

Ingrediënten recept Jägertee

Jägertee, ook wel Jagatee genoemd, komt oorspronkelijk uit Oostenrijk en bestaat uit zwarte thee met wijn, rum en/of Obstschnaps. In de loop der jaren zijn er verschillende varianten ontstaan, waardoor het drankje overal net even anders smaakt. Tegenwoordig zijn er ook kant-en-klare varianten te koop, maar zelfgemaakt is natuurlijk het allerlekkerst. Zelf Jägertee maken is ontzettend simpel en je kunt er al 15 minuten van genieten. Dus hup, snel naar de supermarkt! Deze ingrediënten heb je nodig:

  • 400 ml zelf gezette zwarte thee
  • 400 ml rode wijn (gebruik een wijn die je graag drinkt)
  • 200 ml bruine rum (Stroh Rum) of Schnaps
  • 1 kaneelstokje
  • 3 kruidnagels
  • De schil en het sap van een halve sinaasappel
  • Suiker naar smaak
Zelf Jägertee maken recept
© Spalder Media Group

Bereidingswijze: zo maak je zelf Jägertee

Het is echt ontzettend simpel om zelf Jägertee te maken. Daar heb je echt geen kant-en-klare variant voor nodig! Je hebt er alleen een fornuis, pan en een beetje geduld voor nodig. Als je de volgende stappen volgt, kun je er al na 15 minuten van genieten.

Stap 1: Pak een grote kookpan en doe hier op de suiker na, alle ingrediënten in.

Stap 2: Zet de pan op de kleine pit op laag vuur. Verwarm het mengsel langzaam, zodat alle smaken goed in kunnen trekken.

Stap 3: Na ongeveer 10 minuten heeft het drankje een temperatuur van rond de 80 graden bereikt. De Jägatee moet heet zijn, maar niet koken. Anders verdampt de alcohol. Proef of je nog suiker toe moet voegen en begin met een eetlepel per keer. Alles naar wens? Dan is het tijd om de Jägertee te serveren.

Typische wintersportdrankjes

Het maakt niet uit in welk land je op skivakantie bent, overal kom je van die typische wintersportdrankjes tegen. Van een overheerlijke warme choco met slagroom tot een Italiaanse Bombardino die, zoals de naam al doet vermoeden, inslaat als een bom. Of wat dacht je van een heerlijk verfrissend glas Skiwasser? Een wondermiddel bij hevige dorst en ook je beste vriend na een avondje in de après-ski.

Kesseltrunk Arosa
© Spalder Media Group
In Arosa krijg je tijdens 'Kesseltrunk' een heerlijk glaasje Jägertee aangeboden
Florien Winter

Over Florien

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.