Skip to navigation Skip to main content

Super skisafari in het Zillertal

Een Zillertaler Super Skisafari is één week lang skiën in elk skigebied van het Zillertal! 's Ochtends vertrekken we vroeg erop uit, om naar één van de skigebieden te gaan. Als één van de eersten genieten we elke dag van de heerlijk geprepareerde pistes, de sneeuwcondities zijn deze week namelijk perfect. We skiën een afwisselende route waarbij we het hele gebied zien en langs alle highlights komen. Elke dag sluiten we af met een drankje in één van de leuke après-ski kroegen die het Zillertal telt.

Dag 1 - Mayrhofen

Op dag 1 bezoeken we het skigebied van Mayrhofen. Een groot skigebied waar je één van de steillste pistes van Oostenrijk vindt, een groot fun-park aanwezig is en diverse routes kan skiën of boarden. De weersomstandigheden zien er in de ochtend nog verre van zonnig uit, echter komt de uitspraak 'achter de wolken schijnt de zon' zeer toepasselijk uit. In de laatste 100 hoogtemeters van de Penkenbahn-gondel stijgen we uit boven een prachtig wolkendek en laat de zon zich verder de gehele dag volop zien! Na een warming-up en een rondje in-skiën, delen we de groep op in twee niveau-groepen en gaan we echt van start!

Voldaan gevoel

Tijdens het ochtendprogramma skiën we op de Horberg waar we een lekker bakje koffie met verse apfelstrudel doen bij de Schiestl's Sunnalm. In de middag worden de pistes op de Penken verkent en lunchen we op het zonnenterras van de Penkentenne. De eerste dag sluiten we met een voldaan gevoel af in de Eisbar. In de avond kijken we nog even terug naar de mooie fotomomenten die er zijn geweest en is de gebiedspresentatie van de volgende dag: Hochkrimml-Gerlosplatte en Königsleiten in het Zillertal Arena skigebied!

Dag 2 - Hochkrimml-Gerlosplatte & Königsleiten

Het Zillertal Arena skigebied omvat vier gebieden: Zell-am-Ziller, Gerlos, Königsleiten en Hochkrimml-Gerlosplatte, het is hiermee het grootste skigebied van het Zillertal. We bezoeken Hochkrimml-Gerlosplatte en Königsleiten op dag twee van de skisafari. Het is koud en de bevroren ochtenddauw glinstert prachtig in de zon op de Plattenkogl. De Plattenkogl reikt tot een hoogte van 2040 meter en daar beginnen we met het skiën. De pistes liggen er hier momenteel super bij. Vanaf dit gebied kijk je mooi uit in het Inntal waar ook Innsbruck in ligt.

Strakke, rustige pistes

Om 11:15 uur liggen we met de koffie bij de Plattenalm even heerlijk in de zon op houten ligstoelen bedekt met een schapenvachtje. Vervolgens gaan we met de Sonnwendkopf-gondel richting het gebied van Königsleiten. Dit gebied telt maar liefts vier gondels die je snel en comfortabel boven brengen. De Gipfelbahn is nieuw dit jaar en heeft ook stoelverwarming gekregen. Het skiën in Königsleiten is echt genieten, de pistes liggen er strak bij en het is er rustig. Enkel op de piste richting het skigebied van Gerlos wordt het wat drukker en moeten we wat rustiger skiën. Rond 16:15 uur belanden we bij de après-ski bar Hannes' Ski-Alm. Daar treffen we veel landgenoten aan en krijgen we nog net de laatste zonnenstralen van de dag mee.

Dag 3 - Hintertuxer Gletscher

De dag die de week in tweeën deelt , brengt ons naar de Hintertuxer Gletscher: de gletscher waar je 365 dagen per jaar kan skiën! Temperaturen van -17 graden celsius zijn vandaag voorspeld...In de ochtend skiën we nog in de zon op de Sommerbergalm, waar de pistes tot 2460 meter hoogte gaan. Maar als we in de middag naar de 'Gefrorene Wand' gaan, komt er meer wind en wordt het zicht slechter. De pistes zijn er niet minder om, de sneeuw is compact en je kunt er goed op carven, plus, er zijn niet veel mensen die je van rimtewisselingen kunnen weerhouden. De sleepliften slaan we door het weer even over en we maken na elke 'run' maar al te graag gebruik van de Gletscherbus 2 en 3 die ons binnen 'no-time' weer 1150 meter hoger brengen. Om 15:30 houden de eerste deelnemers het voor gezien, zij gaan zich al lekker opwarmen met 'heiße schocko mit rum'. Met de rest van de groep gaan we nog twee afdalingen skiën en daarna gezamelijk naar de apres-ski: Hohenhaus Tenne!

Lees binnenkort meer over de skisafari van Niek in het Zillertal!

Niek woont in Sölden en werkt voor Snow Experience dat skisafari’s organiseert in de grote Oostenrijkse skigebieden. Deze winter houdt hij ons op de hoogte van zijn belevenissen op de pistes van Tirol.

Winter Male Author 3

Over Niek

De afgelopen jaren is Niek veel onderweg geweest in de Pyreneeën en de Alpen. Voor zijn werk is hij onderweg in verschillende skigebieden in de Alpen. Op Snowplaza deelt hij zijn ervaringen en tips.